Bootcamp Μαρτίου – Απριλίου 2016

Μάρτιος 2016 – Το HIGGS υποδέχτηκε τους πρώτους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Incubator και του Accelerator |Bootcamp| το οποίο και ολοκληρώθηκε στις 25 Μαΐου με επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών εξετάσεων.

Τόσο οι συμμετέχοντες του Incubator, τους οποίους “φιλοξενούμε” από 12 έως 24 μήνες, όσο και του Accelerator, τους οποίους “φιλοξενούμε” για 4 μήνες, καλούνται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης του HIGGS συνολικής διάρκειας 80 ωρών καλύπτοντας, μεταξύ άλλων, θέματα όπως οι πηγές χρηματοδότησης, ο κύκλος ζωής ενός έργου, η συγγραφή προτάσεων, η διαχείριση ομάδας έργου και εθελοντών, η δικτύωση, οι μέθοδοι παρακολούθησης και αξιολόγησης έργου.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος Incubator συμμετέχουν οι οργανώσεις:

#100mentors, #Ελληνική Σχολή Σκύλων – Οδηγών Τυφλών “ΛΑΡΑ”, #GivMed, #Athens Makerspace, #iSEA

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος Accelerator συμμετέχουν οι οργανώσεις:

#ΠΕΡΠΑΤΩ, #Τα Παιδιά της Άνοιξης, #Κίνηση Αδερφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας “ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ”, #Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, #Κ.Ε.Φ.Ι, #Νοσηλεία, #Μαθαίνω Διατροφή, #Ελληνικό Παιδικό Χωριό, #”ΟΚΑΝΑ “Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών, #Δύναμη Ζωής, #Διαβάζω για τους Άλλους.

Το HIGGS ετοιμάζεται να υποδεχτεί 10 νέες οργανώσεις στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Accelerator που ξεκινά στις 11 Ιουλίου με την έναρξη του νέου Bootcamp.


Στα πλαίσια ενδυνάμωσης των ΟΚοιΠ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, το HIGGS δημιούργησε τους δύο πυλώνες Incubator |Εκκολαπτήριο| και Accelerator |Επιταχυντής|. Το Incubator εστιάζει σε νεοσύστατες ΟΚοιΠ και σε όσους οραματίζονται να δημιουργήσουν τη δική τους ΟΚοιΠ, με στόχο να προσφέρει την καθοδήγηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους. O Accelerator εστιάζει σε μικρές και μεσαίες ΟΚοιΠ, που απασχολούν μέχρι και 40 άτομα και έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια λειτουργίας με στόχο να τους προσφέρει γνώσεις και πολύτιμα εργαλεία για τη βέλτιστη συγγραφή και υλοποίηση προτάσεων χρηματοδότησης προς διεθνείς και εθνικούς χρηματοδότες.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα Incubator και Accelerator.

Higgs
About Higgs