Το HIGGS

Το HIGGS |Higher Incubator Giving Growth & Sustainability| αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων |ΟΚοιΠ| που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του.

Γιατί HIGGS
Το όνομά μας έρχεται από το θαυμαστό κόσμο της Φυσικής, όπου το μποζόνιο του Peter Higgs, μας υποδεικνύει ότι το κενό, κάθε άλλο εκτός από κενό είναι, αφού είναι γεμάτο δυνητικά σωματίδια και πεδία δυνάμεων. Το γνωστό πείραμα στο CERN στόχευσε να δείξει ότι όταν “χτυπήσεις” το κενό προκύπτει ενέργεια, κίνηση, νέες «αφανείς» δυνάμεις. Αυτός είναι και ο σκοπός του HIGGS: να κινητοποιήσει το «αφανές» δυναμικό του οικοσυστήματος ΟΚοιΠ στην Ελλάδα, να διεγείρει ανθρώπους και οργανισμούς, να ενεργοποιήσει πρωτοβουλίες! Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κενός χώρος, παρά ένα αναξιοποίητο πεδίο δυνάμεων, που με την κατάλληλη υποστήριξη, και στο κατάλληλο περιβάλλον |incubation & acceleration|, μπορεί να κάνει θαύματα!

Πώς δημιουργήθηκε το HIGGS
Το 2012 ξεκινήσαμε το «Φθινοπωρινό Σχολείο», ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για τις ανάγκες των ΟΚοιΠ στην Ελλάδα, με τη χρηματοδότηση και τη συνεργασία ως προς το σχεδιασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Οι θετικές αξιολογήσεις οδήγησαν στην επέκταση σε ολόκληρη τη χώρα: Αθήνα, Κομοτηνή, Ηράκλειο Κρήτης, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα. Στα  3 έτη που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν 9 σεμινάρια, και γνωρίσαμε περισσότερες από 230 οργανώσεις, με απεριόριστες δυνατότητες, θετική ενέργεια, ειλικρινή διάθεση για προσφορά, αλλά και ελλείψεις σε εκπαίδευση, υποστήριξη, καθοδήγηση. Η παράλληλη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΟΚοιΠ, μας έφερε σε επαφή με ακόμα περισσότερες ΟΚοιΠ, και επιβεβαίωσε την ύπαρξη των ίδιων αναγκών σε πολλούς από τους υπέροχους οργανισμούς που γνωρίσαμε. Με την εκ νέου επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την ομάδα μας, όπως εκδηλώθηκε με μία ιδρυτική δωρεά η οποία καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες του νεοσύστατου οργανισμού μας για τα πρώτα του δύο χρόνια, γεννήθηκε το HIGGS!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ HIGGS ΕΔΩ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΩΝ: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΕΤΩΝ: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022


Τελικός Απολογισμός Σεπτέμβριος 2015 – Φεβρουάριος 2020: ΕΔΩ