TGE Network: Δωρεές στην Ευρώπη

Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη οι δωρεές προς ΟΚοιΠ του εξωτερικού δεν εντάσσονται στις εκπτώσεις φόρου που οι δωρητές απολαμβάνουν όταν υποστηρίζουν τοπικές Οργανώσεις. Αυτό έχει, συχνά, ως αποτέλεσμα πολλοί δωρητές του εξωτερικού να αποθαρρύνονται να ενισχύσουν ξένες φιλανθρωπικές Οργανώσεις.

 

Το Transnational Giving Europe (TGE) Network παρέχει μία αποτελεσματική λύση!

Συνεργάζεται με 21 χώρες της Ευρώπης και επιτρέπει στους δωρητές τους (ιδιώτες και εταιρείες) να ενισχύουν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις των άλλων κρατών – μελών του Δικτύου και να επωφελούνται από τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προβλέπει η νομοθεσία της χώρας τους. Περισσότερες πληροφορίες για το TGE Network μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαθέτει εξειδίκευση στις εθνικές φορολογικές νομοθεσίες, μία εξειδίκευση που προκύπτει από την εμπειρία των μελών του στο εγχώριο φορολογικό τους σύστημα και στο οικοσύστημα των ΟΚοιΠ. Περισσότερα για τη φορολογική νομοθεσία κάθε κράτους – μέλους του Δικτύου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Το HIGGS εκπροσωπεί την Ελλάδα στο TGE Network!

Χάρη στην πολύ σημαντική αυτή συνεργασία, είμαστε σε θέση:

 • Να αποδεχόμαστε δωρεές από το εξωτερικό, με τους ξένους δωρητές να απολαμβάνουν πλήρως τις όποιες φοροαπαλλαγές, και να τις προωθούμε στις ελληνικές ΟΚοιΠ.
 • Να διευκολύνουμε φορολογικά τις δωρεές από Έλληνες δωρητές που επιθυμούν να στηρίξουν ΟΚοιΠ του εξωτερικού.
 • Να βοηθάμε τις ελληνικές ΟΚοιΠ να επωφελούνται από χρηματοδοτήσεις του εξωτερικού, χωρίς να χρειάζεται να δημιουργούν παραρτήματα εκτός συνόρων.
 • Να ενδυναμώσουμε την Κοινωνία Πολιτών στην Ελλάδα, προσελκύοντας περισσότερους δωρητές και δημιουργώντας καινοτόμα έργα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επιθυμείτε η Μη Κερδοσκοπική σας Οργάνωση να ενταχθεί στο TGE Network;

Μόλις η Οργάνωσή σας εγκριθεί ως επιλέξιμος αποδέκτης διακρατικών δωρεών από το TGE Network, θα είστε σε θέση να επωφελείστε από φιλανθρωπικές παροχές από το εξωτερικό, με φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπονται από τους εθνικούς κανονισμούς μας. Παράλληλα και οι δωρητές από το εξωτερικό θα έχουν τα ίδια φορολογικά οφέλη που θα είχαν εάν υποστήριζαν ΟΚοιΠ της πατρίδας τους.

Για να μπορεί η Οργάνωσή σας να γίνει μέλος του Δικτύου, θα πρέπει να σας εκφράσει κάποιος δωρητής από το εξωτερικό το ενδιαφέρον του ή να προσεγγίσετε εσείς κάποιον που επιθυμεί να συνεισφέρει στην Οργάνωσή σας. Ο δωρητής θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις χώρες – συνεργάτες του Δικτύου.

Εφ’ όσον καταλήξετε σε συμφωνία με τον δωρητή:

 • Εσείς επικοινωνείτε με το HIGGS στο [email protected] και ο δωρητής με τον εταίρο που εκπροσωπεί το Δίκτυο στην χώρα του, για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής σας και αποδοχής της δωρεάς.
 • Στη συνέχεια σας ενημερώνουμε και σας καθοδηγούμε σε όλες τις διαδικασίες, που αφορούν στη συμπλήρωση μίας αίτησης και στη συγκέντρωση τυπικών εγγράφων της Οργάνωσης, όπως καταστατικό, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, ετήσια αναφορά δράσεων, οικονομικός απολογισμός προηγούμενων ετών κλπ.
 • Μετά την κατάθεση της αίτησης και των εγγράφων, εμείς και οι εταίροι μας στο TGE Network πιστοποιούμε την εγκυρότητά τους και η Οργάνωσή σας γίνεται δεκτή ως ωφελούμενη του Δικτύου.
 • Παραλαμβάνετε τη δωρεά στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τη διαδικασία του να γίνετε ωφελούμενοι του Δικτύου, μπορείτε να βρείτε εδώ.

HIGGS TIP! Εάν έχετε δίκτυο επαφών στις ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του TGE Network, σας προτείνουμε να τις ενημερώσετε για τη δυνατότητα να λαμβάνετε δωρεές χωρίς να επιβαρύνονται φορολογικά οι δωρητές, κάτι που σίγουρα θα τους κινητοποιήσει να προσφέρουν σε μεγαλύτερο βαθμό.


Είστε ιδιώτης ή εταιρεία & επιθυμείτε να δωρίσετε σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση άλλης χώρας;

Το TGE Network σας παρέχει την άνεση ενός δικτύου αναγνωρισμένων και αξιόλογων Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων σε 21 κράτη της Ευρώπης, που έχουν αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες και απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των εθνικών αρχών. Επιλέγοντας το Δίκτυο για να ενισχύσετε έναν κοινωφελή σκοπό, διασφαλίζετε ότι η δωρεά σας διατίθεται με ασφάλεια στην Οργάνωση που επιλέξατε και ότι θα επωφεληθείτε από τις φορολογικές απαλλαγές που σας προσφέρει η εθνική νομοθεσία της χώρας σας.

Το HIGGS διευκολύνει τη μεταβίβαση των δωρεών από τους Έλληνες δωρητές προς τις ΟΚοιΠ των 21 ευρωπαϊκών κρατών – μελών του Δικτύου, εξασφαλίζοντας φοροεκπτώσεις που μπορούν να φτάσουν έως και το 20%.

Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε με δωρεά σε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Ευρώπης, θα πρέπει:

 • Να επικοινωνήσετε με το HIGGS στο [email protected] και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, ενημερώνοντας για το όνομα της Οργάνωσης και το ποσό που επιθυμείτε να δωρίσετε.
 • Το HIGGS θα έρθει σε επαφή με τον εταίρο του TGE Network στην χώρα που ανήκει η ΟΚοιΠ και θα τους ενημερώσει για την πρόθεση δωρεάς.
 • Εάν η ΟΚοιΠ είναι ήδη μέλος του Δικτύου, ξεκινάει άμεσα η αποστολή της δωρεάς. Εάν όχι, ξεκινούν οι διαδικασίες εγγραφής της στο TGE Network.
 • Μόλις η ΟΚοιΠ γίνει επίσημα δεκτή στο Δίκτυο, αποστέλλετε τη δωρεά σας στον τραπεζικό λογαριασμό μας και λαμβάνετε τα παραστατικά.

Για να μάθετε περισσότερα, κάντε κλικ εδώ.