Accelerator

Περιγραφή Προγράμματος

To Accelerator του HIGGS είναι ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πρόγραμμα για Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΟΚοιΠ), με σκοπό να τις υποστηρίξει σε θέματα στρατηγικής, που επηρεάζουν τόσο τη γενικότερη λειτουργία της οργάνωσης όσο και την εξέλιξη των υπό διαμόρφωση προτάσεών τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

– σε μικρές ή μεσαίες ΟΚοιΠ, οι οποίες έχουν κλείσει τουλάχιστον 2 χρόνια λειτουργίας και έχουν μέχρι και 40 εργαζόμενους (διοικητικό προσωπικό) μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.
– και σε ΟΚοιΠ που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Accelerator στο παρελθόν.

Χαρακτηριστικά και παροχές προγράμματος

Κόστος: Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ
Διάρκεια: 6 μήνες
Έναρξη: 2 φορές/έτος, Νοέμβριο και Μάϊο
Bootcamp: Υποχρεωτική εντατική εκπαίδευση 4 εβδομάδων (καθημερινές, 10:00 – 16:00) σε συνολικά 16 θεματικές.
Workshops: εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ελληνικών ΟΚοιΠ.
Εβδομαδιαίες συναντήσεις: υποστήριξη στη δημιουργία ενός business plan (επιχειρηματικού πλάνου) και στη δημιουργία προτάσεων χρηματοδότησης προς εγχώριους και διεθνείς δωρητές.
Συμβουλευτική: one to one συναντήσεις με τους Εξειδικευμένους Συνεργάτες και τους Ειδικούς της Ομάδας του HIGGS για κάθε πτυχή της λειτουργίας τους. Θέματα: Νομικά, Φοροτεχνικά/Λογιστικά, Marketing & Επικοινωνία, Facebook/Website, Προσέλκυση/Διαχείριση Εθελοντών, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)
Networking/Διασύνδεση: με μεγάλες ελληνικές και διεθνείς ΟΚοιΠ, χρηματοδότες και ΜΜΕ, αλλά και με τις ΟΚοιΠ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Incubator προς την κατεύθυνση της κατάθεσης κοινών προτάσεων.
Δωρεάν χρήση των χώρων του HIGGS (co-working space, αίθουσες συναντήσεων & αίθουσες εκδηλώσεων): για την πραγματοποίηση των δράσεών τους.

Το πρόγραμμα Accelerator πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο διαδικτυακά.

Δείτε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος Accelerator εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες και για να γνωρίσετε από κοντά την Ομάδα μας, περιμένουμε το email σας στο [email protected] και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο HIGGS!

Bootcamp

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των ΟΚοιΠ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 4 εβδομάδες και καλύπτει 16 θεματικές ενότητες, φτάνοντας τις 80 διδακτικές ώρες. Στόχος του είναι να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΟΚοιΠ, τη δημιουργία επιτυχημένων προτάσεων χρηματοδότησης, καθώς επίσης και το σχεδιασμό και την υλοποίηση επιτυχημένων προγραμμάτων.

Όλοι οι συμμετέχοντες στον Accelerator πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο πραγματοποιείται στην αρχή και τη μέση του προγράμματος.

Τα Μαθήματα

Η θεματολογία των μαθημάτων περιλαμβάνει:

 • Πηγές Χρηματοδότησης
 • Χρηματοδοτήσεις από Διεθνείς Δωρητές – Ευρωπαϊκά Κονδύλια
 • Ο κύκλος ζωής ενός έργου
 • Σχεδιάζοντας ένα έργο
 • Διαχείριση Ομάδας Έργου
 • Διαχείριση Εθελοντών
 • Ηγεσία
 • Δικτύωση
 • Λογικό Πλαίσιο
 • Χρονοδιάγραμμα
 • Προϋπολογισμός
 • Συγγραφή Προτάσεων
 • Υλοποίηση Έργου
 • Τεχνικές Παρακολούθησης Έργου
 • Αξιολόγηση Έργου
 • Τεχνικές Μarketing
 • Νομικά θέματα
 • Business Plan
 • Στρατηγικός Σχεδιασμός
 • Πλάνο Χρηματοδότησης
 • Πλάνο Βιωσιμότητας

Ώρες Μαθημάτων

Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες 10:00 – 16:00.

Οδηγίες Υποβολής

Οι ΟΚοιΠ που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα Accelerator συμπληρώνουν ένα concept note (μια μικρογραφία) μιας πρότασης χρηματοδότησης ενός προγράμματος/δράσης/πρωτοβουλίας, την οποία υποβάλλουν ηλεκτρονικά.

Εστιάζουμε μόνο σε μικρές ή μεσαίες ΟΚοιΠ, που με βάση το δικό μας ορισμό, έχουν κλείσει τουλάχιστον 2 χρόνια λειτουργίας και έχουν μέχρι και 40 εργαζόμενους μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.

Κριτήρια επιλογής

Ποιότητα ιδέας: πειστικότητα οράματος και πλάνου υλοποίησης

20%

Εμπειρία και Ικανότητα Ομάδας Υλοποίησης

10%

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

15%

Κοινωνικός αντίκτυπος

10%

Μεθοδολογία Υλοποίησης

20%

Ωριμότητα Πρότασης

10%

Σύμπραξη Υλοποίησης

15%

Αίτηση

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί.

Η Εμπειρία των ΟΚοιΠ

Τόσο η δια ζώσης επαφή μας με τους εισηγητές – εκπαιδευτές του HIGGS στην Αθήνα, όσο και οι τακτικότατες τηλεδιασκέψεις μας μέσω skype, υπήρξαν για τον «Έρασμο» μια καταλυτική εκπαιδευτική εμπειρία αναβάθμισης του συνολικού μας προφίλ ως ΟΚοιΠ.

Με την οικοδόμηση ενός καινούργιου, πρωτόγνωρου για εμάς, μοντέλου στοχοθεσίας, με την κατάκτηση του «Know How» επί των αντικειμένων μας, των target groups στα οποία απευθυνόμαστε και όλα πάντα υπό το πρίσμα της επιδιωκόμενης βιωσιμότητας που συνδέεται νευραλγικά με την εν δυνάμει χρηματοδότηση, βάλαμε τον πήχη ψηλά! Μήνα με το μήνα, μεταλαμπαδεύοντας ο ένας εργαζόμενος του «Έρασμου» στον άλλον τη γνώση που αποκομίσαμε με τη συστηματική σας καθοδήγηση, αυξήσαμε το «ανάστημα» της αποδοτικότητας στην κοινή μας προσπάθεια για την επιτυχία, που πιστεύουμε ότι έρχεται όλο και πιο κοντά. HIGGS, σας ευχαριστούμε για την «επιτάχυνση» στην ώθηση των προσπαθειών μας!

Παρασκευή Γούλα, Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης “ΕΡΑΣΜΟΣ”

Μέσα από το πρόγραμμα Accelerator του HIGGS αποκτήσαμε πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις που συχνά προσπερνάμε στον κλάδο μας. Η ομάδα του HIGGS μας καθοδήγησε με φροντίδα και ενδιαφέρον καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος δημιουργώντας πάντα ένα κλίμα ουσιαστικής στήριξης.

Νοιώθουμε τυχεροί που συμμετείχαμε στο Accelerator και θα το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και σε άλλους οργανισμούς του πολιτισμού.

Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Tripodium

Η γνωριμία μας με το HIGGS συνέπεσε με την ολική ανασυγκρότηση της οργάνωσής μας και η συμμετοχή μας στο Accelerator μας παρείχε την ιδανικότερη συνθήκη για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Μεστή γνώση, εμπεριστατωμένες απόψεις, άψογη συνεργασία, στοχευμένη συμβουλευτική, άμεση διαθεσιμότητα, ανοιχτότητα, θετική διάθεση, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της ομάδας του HIGGS. Προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στο απαιτητικό πρόγραμμα του Accelerator, κάθε μέρα γινόμασταν όλο και πιο δυνατοί! Στο κλείσιμο του κύκλου νιώθουμε ακόμα πιο έτοιμοι να συμβάλουμε ώστε ο κόσμος μας να γίνει ομορφότερος. Ευχαριστούμε πολύ για όλα..και κυρίως για τα ζεστά χαμόγελα!

Ηλίας Παπαγιαννόπουλος, Διαχειριστής Έργου, InCommOn

Οι αξίες του HIGGS αντανακλώνται στη συνεργατική, ειλικρινή και φιλική διάθεση των ανθρώπων του. Το πρόγραμμα Accelerator επιτυγχάνει την ιδανική σύζευξη θεωρίας και εφαρμογής και αποτελεί εφόδιο για κάθε οργανισμό στην Ελλάδα που επιδιώκει να αναβαθμίσει τις οργανωσιακές του λειτουργίες και να μεγιστοποιήσει τον κοινωνικό του αντίκτυπο.”

Βασίλης Δάγλας, Φαιναρέτη

Η ομάδα του HIGGS μου προσέφερε απλόχερα μία πολύ προσεκτικά δομημένη παρέμβαση με πολύτιμες και στοχευμένες γνώσεις, τις οποίες έμαθα να εφαρμόζω σε πρακτικό επίπεδο.

Η δουλειά μου έγινε απείρως πιο εύκολη, αποτελεσματική και ποιοτική! Το δε κλίμα ήταν –και εξακολουθεί να είναι- απίστευτα φιλικό και βοηθητικό! Δεν απέκτησα απλώς νέες δεξιότητες, δεν έκανα μόνο νέους φίλους και συνεργασίες με άλλες ΟΚοιΠ, πήγα ερασιτέχνις και έφυγα επαγγελματίας!

Σας ευχαριστώ φίλοι μου! Είναι πολύ ωραίο να έχεις έναν φύλακα-άγγελο να σου κρατάει το χέρι…

Τσέλση Λαζαρίδου, 50και Ελλάς

“Η συνολική εμπειρία μας στο HIGGS ήταν πολύ θετική. Το HIGGS δεν παρέχει μόνο εκπαίδευση και συμβουλευτική αλλά αλλαγή στάσης και νοοτροπίας. Η διάθεση όλων των στελεχών του HIGGS για μοίρασμα των γνώσεων τους και των εμπειριών τους, μας έκανε πιο δυνατούς και μας βοήθησε στην επίτευξη των στόχων μας. Ευχαριστούμε πολύ για όλα!! ” 

Κωνσταντίνος Φύσσας, Παίζοντας

“Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την πολύτιμη αυτή εμπειρία που μας προσφέρατε. Αν και δεν είχαμε μεγάλη προηγούμενη γνώση γύρω από τις από χρηματοδοτήσεις, τα επιχειρησιακά πλάνα και τη συγγραφή προτάσεων, το πρόγραμμα Accelerator, αποτέλεσε μία ουσιαστική για τον οργανισμό μας εμπειρία.

Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτές, με μεράκι και πολυετή εμπειρία στον τομέα τους συντέλεσαν καθοριστικά στην δημιουργία θετικού κλίματος και βαθιάς κατανόησης των αντικειμένων, ενώ η συνεχής ανατροφοδότηση και επίλυση των προβληματισμών μας και η προώθηση της συνεργασίας με άλλες οργανώσεις συμπλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία. Το Accelerator αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία και χαιρόμαστε πολύ που υπήρξαμε κομμάτι της οικογένειας του HIGGS.”

Ιωάννα Καραμολέγκου, Εκπαιδευτήρια “Η Γλυκογαλούσα”

«Το πρόγραμμα συνολικά ήταν μια εξαιρετική εμπειρία: το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός του ήταν τέτοια που σου έδιναν μια συνολική εικόνα για τις χρηματοδοτήσεις, την ανάπτυξη και παρακολούθηση ενός έργου με έναν τρόπο γενικό, αλλά ταυτόχρονα και όσο λεπτομερή χρειάζεται για να συνδέσεις όλα τα κομμάτια που συνθέτουν ένα πρόγραμμα και να καταλάβεις πώς σχεδιάζεται και υλοποιείται.

Οι άνθρωποι του HIGGS, μοιράζονται πολύ γενναιόδωρα τις γνώσεις και την εμπειρία τους και είναι εκεί σε ό,τι χρειαστείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες σας.»

Δρ. Άννα Ζωάκου, Επικεφαλής Προγραμμάτων, Οδύσσεια

«Πάντα είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνουμε κάτι που θα οδηγήσει σ’ έναν κόσμο αλληλεγγύης, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των παιδιών, θα προσφέρει χαρά και δημιουργικότητα μέσα από ομαδική προσπάθεια και πρωτοβουλία. Ως fundraiser μιας ΟΚοιΠ που στοχεύει σε δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, το Accelerator ήταν πολύτιμη εμπειρία.

Είναι ένα πρόγραμμα που σου δίνει την ευκαιρία να ανθίσεις, να δημιουργήσεις και να εξελίξεις τις ιδέες σου με μεθοδικό τρόπο. Αποκτάς γνώσεις, ανοίγονται προοπτικές, γνωρίζεις σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Πάνω απ’ όλα νιώθεις ικανοποίηση όταν και άλλοι μοιράζονται το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό με εσένα.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του HIGGS, πολλά ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σε όλα! Συνεχίστε έτσι, ομαδικά, δυναμικά!»

Πηνελόπη Γιαννακοπούλου, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

«Όταν πρωτοπήγα στο Accelerator, δεν ήξερα τι ακριβώς θα συναντήσω και κατά πόσο αυτή η εμπειρία θα συνέβαλε ουσιαστικά στην βελτίωση του έργου μας. Τέσσερις μήνες μετά φεύγουμε γεμάτοι από εμπειρίες και εφοδιασμένοι με σημαντικά μεθοδολογικά εργαλεία. Ο άρτιος συνδυασμός της θεωρητικής γνώσης με την πρακτική εφαρμογή, μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρονται για την ανάπτυξη της οργάνωσής μας. Ευχαριστούμε πολύ.»

Άκης Μπαχαράκης, ΕΚΕΒΙ

«H συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Accelerator ήταν μια εξαιρετική εμπειρία εκπαίδευσης και συμβουλευτικής τόσο στην καλύτερη επίτευξη σχεδιασμού και υλοποίησης των στόχων όσο και στην βιωσιμότητα μιας ΟΚοιΠ. Περιμένουμε και αλλά προγράμματα εξίσου επιτυχημένα από εσας. Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα του HIGGS για τη θαυμάσια φιλοξενία στους χώρους του και το φοβερά φιλικό του περιβάλλον.»

Νατάσα Κονιδάρη, Το Εργαστήρι

«Ένας τόπος συνάντησης, συνδιαμόρφωσης και συνεργασίας. Ένα ζεστό σπίτι για κάθε ενεργό άνθρωπο αλλά και για κάθε νέα ιδέα που ψάχνει έδαφος να πατήσει και να αναπτυχθεί. Ήταν χαρά και τιμή μου να συνεργαστούμε!»

Θανάσης Φατούρος, ΑΡΣΙΣ

 


«Το πρόγραμμα Accelerator του HIGGS είναι ένα ουσιαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Με τη συμμετοχή μας μάθαμε νέα εργαλεία, λάβαμε συμβουλές τις οποίες εντάξαμε στις καθημερινές δραστηριότητες μας και οι οποίες μας βοήθησαν να διορθώσουμε λάθη και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας εντάσσοντας νέες αποτελεσματικότερες μεθόδους. Οι άνθρωποι του HIGGS, άτομα με υψηλότατη κατάρτιση, ήταν και παραμένουν πάντα πρόθυμοι να μας υποστηρίξουν. Η εμπειρία του Accelerator ήταν πολύτιμη. Ευχαριστούμε HIGGS!»

Βαγγέλης Τσίλης, Project Officer Ioannina, INTERSOS Hellas

«Όταν πρωτοπήγα στο HIGGS αναρωτήθηκα τι είναι το πρόγραμμα Accelerator και πώς μπορεί να μας βοηθήσει. Εμείς, «Οι Φίλοι του Παιδιου» λειτουργούμε 32 χρόνια και έχουμε πετύχει πάρα πολλά, αλλά θέλαμε να εκσυγχρονιστούμε. Στο Accelerator του HIGGS καταλάβαμε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης με σύγχρονα εργαλεία από τους άριστους εκπαιδευτές του. Πήγαμε με μια καλοδιατηρημένη αντίκα και φύγαμε με το κλειδί μιας Ferrari! Νέοι ορίζοντες, νέα οραματα, νέες ευκαιρίες!»

Λία Στεφανίδου, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Οι Φίλοι του Παιδιού

«Για όσους αγωνιζόμαστε για ένα όραμα με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, τα προγράμματα, όπως το Accelerator του HIGGS είναι πολύ σημαντικά. Με τη συμμετοχή μας στο HIGGS πήραμε χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τη συγγραφή και υποβολή προτάσεων και γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους. Σε αυτό το πρόγραμμα αντιλαμβάνεσαι πλήρως, γιατί προτάσεις του παρελθόντος δεν είχαν την επιθυμητή ανταπόκριση και βάζεις τις σωστές βάσεις για τις επόμενες προτάσεις του οργανισμού. Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια, την αστείρευτη υπομονή και την κατανόηση. Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά!»

Σταματίνα Θερμού, Consultant, SciCo

«Νέοι ορίζοντες, όραμα, υψηλές προσδοκίες και αποτελεσματικότητα. Λίγες λέξεις με πολύ νόημα που περιγράφουν την ομάδα εκπαιδευτών του HIGGS, που η αγάπη τους για να μεταλαμπαδεύσουν γνώση κι εμπειρίες κυριάρχησε σ’ όλη την εκπαίδευση. Με αυτά τα νέα «όπλα» στην φαρέτρα μας θα πετύχουμε τους στόχους κάθε νέου έργου μας. Ευχαριστούμε HIGGS!»

Σοφία Λεονάρδου, ΚΕΦΙ Αθηνών

«Οι εκπαιδευτές και η ομάδα στο HIGGS έχουν πολύ καλό «know how» και πρακτική εμπειρία σε πολλά θέματα. Μας στηρίζουν σημαντικά όχι μόνο σαν εκπαιδευτές, αλλά και σαν άνθρωποι και αυτό είναι ακόμα σημαντικότερο. Πλέον νιώθουμε πιο σίγουροι για το πώς να κινηθούμε στον χώρο.»

Γρηγόρης Νίτας, Operations Manager, Εναλεία

“Η γνώση, η έμπνευση και οι δυνατότητες δικτύωσης που κερδίσαμε μέσα από τη συμμετοχή μας στο Bootcamp 08 μας έδωσε ώθηση και νέα πνοή για τη συνέχιση του έργου μας και της προσφοράς μας στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Eυχαριστούμε HIGGS και keep up the great work!”

Κορίνα Ξαναλάτου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, 50και Ελλάς

“Η συμμετοχή μας στο bootcamp και τα workshops του προγράμματος Accelerator του HIGGS, έχει απογειώσει τη δυναμική του πολιτιστικού φορέα KROMA. Οι εκπαιδευτές έχουν υψηλότατη κατάρτιση και άριστη μεταδοτικότητα. Γνωρίζαμε τις διαδικασίες, αλλά η δομή, η οργάνωση και τα εργαλεία που μας προσφέρθηκαν, αύξησαν κατακόρυφα την απόδοσή μας. Νιώθουμε πλέον πως η εξέλιξη και η ανάπτυξη του KROMA, με τη σωστή μεθοδολογία, θα έχει συνέπεια και συνέχεια. Ευχαριστούμε HIGGS!”

Ομάδα ΚΡΟΜΑ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

“Μια εξαιρετική δυναμική εκπαιδευτική εμπειρία είναι η συμμετοχή μου στο bootcamp και τα workshops του προγράμματος Accelerator! Η ομάδα HIGGS δημιουργεί ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, όπου μαθαίνεις τα πάντα για το fundraising και όχι μόνο, μια και η προσέγγιση είναι ολιστική! Απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις, υποστηρίζουν, δεν θέλεις να φύγεις!”

Δρ. Βικτώρια Σωτηριάδου, Επικοινωνία, Διαχείριση Προγραμμάτων, ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

“Το HIGGS για μας αποτέλεσε μία νέα αφετηρία στην ΟΑΣΙΣ μας και στην οπτική μας στην οργάνωση και λειτουργία της. Η εμπειρία των στελεχών τους, η υποστήριξη που λάβαμε, η διαρκής και προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας καθοδήγηση μας έδωσαν εφόδια για να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο και να αναπτυχθούμε. Οι γνώσεις που μας προσέφεραν δεν είναι μονάχα ουσιαστικές αλλά και ανεκτίμητες, καθώς μας επέτρεψαν να αξιολογήσουμε τα λάθη της οργάνωσης σε ορισμένους τομείς της και βάζοντας την ενέργειά μας σε νέα βάση, να επιτύχουμε σε αρκετούς τομείς που μας έμοιαζαν βουνά παλαιότερα. Η αίσθησή μας από την εμπειρία αυτή είναι θετική και αν για κάτι μετανιώνουμε, είναι που δεν είχαμε συμμετάσχει νωρίτερα.”

Νικόλαος Χρυσοχοΐδης, Κοινωνικός Λειτουργός, Εθελοντής, ΟΑΣΙΣ

“Μια όαση στο χάος της κρίσης και των χρηματοδοτήσεων». Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το HIGGS και το ACCELERATOR – ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ, ΝΑΙ! Μας επιτάχυνε εκεί που είχαμε κουραστεί και επιβραδύναμε. Μας έδωσε και συνεχίζει να μας δίνει εφόδια και ενδυνάμωση. Τώρα, νοιώθουμε και ότι ξέρουμε και ότι μπορούμε. Πραγματικά μία όαση: και σχηματικά – στο «υποβαθμισμένο» κέντρο της πόλης μας, στην Βίκτωρος Ουγκώ, στο Μεταξουργείο, αλλά και επί της ουσίας – με τέτοιες υπηρεσίες και αυτούς τους συνεργάτες, πράγματι τα καλύτερα έρχονται!”

Μαίρη Πίνη, Διευθύντρια, ΚΕΣΟ

“Παρότι είχα σημαντική εμπειρία από το χώρο των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, μέσα από την απαιτητική διαδικασία του bootcamp μπόρεσα να επαναπροσδιορίσω πολλά θέματα που αφορούν το οικοσύστημα των ΟΚοιΠ, ενώ κατάφερα να προσθέσω και πολλές καινούργιες γνώσεις, τις οποίες προσπαθώ σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της ομάδας να τις ενσωματώσω στον καθημερινό τρόπο λειτουργίας μας.”

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ιδρυτικό Στέλεχος & Γενικός Διευθυντής, Φροντίζω

“Η εμπειρία με την ομάδα του HIGGS ήταν σαν να βρίσκεσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο πλήρως εξοπλισμένο και ανακαινισμένο, και η ομάδα να σου δείχνει το διακόπτη για να ανάψεις το φως. Καλή συνέχεια στο έργο σας!”

Κατερίνα Μπαλαγούρα, Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων & Στήριξης ΑΜΕΑ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ

Oι 4 μήνες του Accelerator τα είχαν όλα: γνώση, καινούρια εργαλεία, συμβουλές, επανασχεδιασμό, συζητήσεις, νέες συνεργασίες, νέες φιλίες. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε το έργο της οργάνωσής μας από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να εντοπίσουμε λάθη, να εντάξουμε στον τρόπο δουλειάς μας νέες μεθόδους σχεδιασμού, δράσης, αξιολόγησης.

Οι άνθρωποι του HIGGS ήταν πάντα εκεί ακούραστοι, υπομονετικοί, γεμάτοι πάθος για μια κοινωνία των πολιτών διάφανη, αποτελεσματική και βιώσιμη. Η εμπειρία του Accelerator ήταν πολύτιμη και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που μας επέλεξαν! Ευχαριστούμε HIGGS!

Φίλιππος Νταραγιάννης,  Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών – Lalibela

Το HIGGS μας βοήθησε να αναπτυχθούμε σημαντικά σαν οργανισμός. Τόσο στην εσωτερική οργάνωση, όσο και στην οικονομική βιωσιμότητα, πλέον μιλάμε με άλλους όρους.”

Ξενοφώντας Μητακίδης, Mindspace

Νιώθω τυχερή που συμμετέχω στο Accelerator 07! Απέκτησα πολύ χρήσιμες γνώσεις με απόλυτα πρακτικό τρόπο.

Ήρθα σε επαφή με άλλους φορείς και με εξέπληξε θετικά η ανοιχτή επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών. Μία σε βάθος κατάρτιση των ΟΚοιΠ, προσανατολισμένη στη βιωσιμότητά τους. Εύγε ομάδα του HIGGS! Θέσατε ψηλά τον πήχη!

Σοφία Παδιώτη, Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες “Αμυμώνη”

 


Το πρόγραμμα Accelerator του HIGGS είναι σίγουρα ένα απαιτητικό αλλά ουσιαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Η ποικιλία των θεματικών ενοτήτων καλύπτει το σύνολο των αναγκών ενός οργανισμού.

Οι εισηγητές ήταν πάντα πρόθυμοι να μας συμβουλεύσουν και να εξηγήσουν κάθε απορία μας. Είναι μια εμπειρία που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε οργανισμό που θα ήθελε να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά.

Μαρία Αλεξανδροπούλου, Με Οδηγό το Διαβήτη – Κάρτα Διαβήτη

“Η φιλοσοφία του χώρου, οι άνθρωποι, οι γνώσεις και το πνεύμα συνεργασίας που καλλιεργείται είναι ίσως απλά τα σημαντικότερα που πήρα αυτό τον μήνα του Accelerator στο HIGGS.

Οι δυνατότητες εξέλιξης από την γνώση που έλαβα είναι κάτι που ακόμα ανακαλύπτω μετά από τον μήνα αυτόν. Ευχαριστώ που είστε τόσο πρόθυμοι για βοήθεια, τόσο ζεστοί και τόσο επαγγελματίες.”

Λορέττα Δούκα, Make-A-Wish

MOGCA logo

To Αccelerator ήταν ο επιταχυντής που μας πήγε στην αρχή της δημιουργίας, στο πρώτο αίτιο, στο αρχικό μας όραμα. Έπειτα όταν βρίσκεσαι στο πεδίο ΗIGGS, ξεκινά μια αναπόδραστη διαδικασία υλικότητας, επικοινωνίας, αναπαραγωγής, έλξεων, χωρίς να λείψουν οι αναγκαίες συσσωματώσεις.

Φεύγοντας παίρνεις μαζί σου μια γλώσσα ιδιαίτερη, έναν νέο κώδικα επικοινωνίας που κάνει τον κόσμο να μοιάζει λιγότερο πολύπλοκος και βλέπεις να ανοίγεται μπροστά σου ένα σύμπαν άπειρων δυνατοτήτων.

Αιμιλία Εμμανουήλ, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης