Η Ομάδα μας

Σωτήρης Πετρόπουλος

Co-founder

Στο διδακτορικό μου ήρθα σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ. Από το 2009 ασχολούμαι με το οικοσύστημα των ΜΚΟ, εισχωρώντας στα ενδότερα με το έργο «ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ». Το 2012 ξεκίνησα να οργανώνω σεμινάρια capacity building για ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας γνωρίσει τους ανθρώπους περισσοτέρων από 200 ΜΚΟ μπορώ και διατηρώ το χαμόγελό μου για τη μαγιά που υπάρχει για μαγικά πράγματα. Ευελπιστώ να βάλω μέσα από το HIGGS το δικό μου μικρό λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα ΜΚΟ.
____________________
Σπούδασε Ναυτιλιακά με Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό στο Φαινόμενο των Περιφερειακών Συνεργασιών στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο.

Αλεξάνδρα Εμιρζά

Deputy Director

Η πρώτη επαφή με το οικοσύστημα των ΜΚΟ ξεκινάει με τη συμμετοχή μου στην εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του λυκείου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα σε ιδιωτικές και μη κερδοσκοπικές εταιρείες, όπου και απέκτησα εμπειρία στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και κυρίως στην προετοιμασία, ανάλυση και παρακολούθηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και διεθνείς δωρητές. Από το 2012 συμμετέχω ως εισηγήτρια σε εκπαιδεύσεις για την ενδυνάμωση στελεχών ΜΚΟ και συστηματικά αξιολογώ προγράμματα, μιας και η μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου αποτελεί βασική μου επιδίωξη. Στο HIGGS ευελπιστώ να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διάθεση όλων αυτών που καθημερινά προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
____________________
Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με Μεταπτυχιακό
σε «Health Care Policy and Management» στο University of Birmingham.

Μιχάλης Βασιλάκης

Advocacy and Communications Manager

Η πρώτη μου επαφή με τον εθελοντισμό έγινε στην Ζιμπάμπουε όπου εργάστηκα σε μια οργάνωση που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην τοπική κοινότητα. Στην πορεία είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διάφορες  οργανώσεις στην Ελλάδα και συγχρόνως να συμμετέχω σε πολλά ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα που μου έδωσαν έμπνευση και κίνητρο να συνεχίσω την πορεία μου. Κλείνοντας πάνω από 10 χρόνια σε ενεργή συμμετοχή και εργασία στην Κοινωνία των Πολιτών από διαφορετικού τύπου πρωτοβουλίες (LGBTQI+, Περιβαλλοντικές, Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, Youth Work) έχει  δημιουργηθεί το κατάλληλο ψηφιδωτό εμπειριών που θα μπορούσε να γίνει η βάση ανταλλαγής και συνεργασίας με όλες τις οργανώσεις. Στο HIGGS, στόχος είναι να διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, να δουλέψουμε ομαδικά και συλλογικά με σκοπό να θεσπιστεί ένα ασφαλές, συνεργατικό και παραγωγικό περιβάλλον ανάπτυξης και δράσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.
____________________
Σπουδές Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Κοινωνική Θεολογία, Μεταπτυχιακό Συμβουλευτική Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, Diploma από Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

Λένα Παναγιωταρέα

Project Manager

Major Projects / Speed Dating Event / Civil Society Conference

Από τον πρώτο μήνα των πανεπιστημιακών σπουδών μου ήρθα σε επαφή με μία Διεθνή Φοιτητική Ένωση (AIESEC) όπου και εργάστηκα εθελοντικά για 4 συνεχόμενα χρόνια, με 2 από αυτά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής επιτροπής του πανεπιστημίου. Με την ολοκλήρωση του κύκλου των σπουδών μου, επιστρέφω στη γενέτειρα πόλη μου (Αθήνα) και ξεκινάω το πολυετές επαγγελματικό μου ταξίδι, αρχικά σε επιχειρήσεις σε θέσεις Project Management έχοντας στην ευθύνη μου τη διαχείριση μεγάλης κλίμακας προγράμματα και από το 2014 σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, αρχικά ως επικεφαλής μίας, νεοσύστατης τότε, ΜΚΟ και στη συνέχεια, ως ελεύθερη επαγγελματίας παρέχοντας τις συμβουλευτικές μου υπηρεσίες σε ΜΚΟ σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διοίκησης έργων. Στο HIGGS, έχοντας ως κύριο ρόλο τη διαχείριση μεγάλων project, είμαι σίγουρη ότι θα προσφέρω και θα λάβω πολλές γνώσεις και εμπειρίες, στο νέο αυτό μονοπάτι.

____________________

Σπούδασε Οικονομική των Επιχειρήσεων στο Α.Π.Θ.

Γεωργία Παντιώρα

Project Manager/Green & Social  Enterpreneurship Incubator

Η ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό ξεκίνησε κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, εκεί όπου αρχικά δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω βαθύτερα την Κοινωνία Πολιτών. Η επαγγελματική μου πορεία  σε διάφορες ΜΚΟ, τα τελευταία χρόνια, καθώς και η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους, γεμάτους με όραμα και ιδέες, αποτέλεσαν έμπνευση για προσφορά προς την κοινωνία με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ευοίωνου μέλλοντος, χωρίς διακρίσεις. Στο HIGGS, η έμπνευση αυτή γίνεται πράξη και εγώ από τη πλευρά μου ευελπιστώ να προσφέρω τη δέουσα στήριξη στην κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης των ΜΚΟ και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων.

____________________

Σπούδασε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Αναστασία Ψωμά

Project  Manager  Accelerator

Ήρθα σε επαφή με τον χώρο των ΜΚΟ σχεδόν από την αρχή της καριέρας μου, και πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι είναι το πεδίο στο οποίο θέλω να προσφέρω και να δραστηριοποιηθώ. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζομαι στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας πόρους και προβάλοντας το έργο σημαντικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών. Πιστεύω στην ενδυνάμωση των ανθρώπων και στην αξία του «να φυτεύουμε δέντρα στην σκιά των οποίων ξέρουμε πώς δεν θα καθήσουμε ποτέ». Μέσα από τον ρόλο μου στο HIGGS, ευελπιστώ ότι θα συνεισφέρω στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων και την αύξηση της αποτελεσματικότητας πολλών αξιόλογων οργανώσεων του ελληνικού οικοσυστήματος ΜΚΟ.

____________________

Σπούδασε  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με Μεταπτυχιακό σε «Marketing, Advertising & Public Relations» από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Διαθέτει επίσης Diploma στο Fundraising από το Institute of Fundraising (UK) καθώς και Diploma in Digital & Social Media από το Deree.

Μαίρη Διαμαντή

Assistant Manager

Transnational Giving Europe/Οικονομική Διαχείριση

Η  εμπειρία μου ως εθελόντρια και η προϋπηρεσία μου ως εργαζόμενη σε φορείς  που παρείχαν στήριξη σε προσφυγικό πληθυσμό, υπήρξε το έναυσμα για να κατανοήσω πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη της Κοινωνίας Πολιτών και ποια είναι τα δυνητικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η ενδυνάμωσή της σε κάθε σύγχρονη πρόκληση. Θέτοντας νέους στόχους  παγκόσμια για την  οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, δε μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του  οικοσύστηματος  των ΜΚΟ στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για ένα συμπεριληπτικό και βιώσιμο μέλλον. Ως μέρος  μιας ομάδας που   αναδεικνύει τη δυναμική που κρύβεται στις νέες ιδέες και τις όμορφες προθέσεις, ευελπιστώ μέσα από  τη δουλειά μου να συνεισφέρω κι εγώ  στην προαγωγή τους και να βοηθήσω κάθε νέα πρωτοβουλία που στοχεύει σε μια καλύτερη εκδοχή του κόσμου μας.

____________________

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στη Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Χριστίνα Κουρμπέλη

Assistant Manager

Incubator, Accelerator, GSE Incubator/ Social Media

Η ένταξή μου στην ομάδα του HIGGS ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών, με αφορμή την πραγματοποίηση της πρακτικής μου άσκησης που αποτέλεσε και την πρώτη ουσιαστική μου επαφή με την κοινωνία των πολιτών. Η επιστροφή μου εδώ δεν ήταν καθόλου τυχαία. Έχοντας ασχοληθεί επαγγελματικά με θέματα εταιρικού εθελοντισμού και συντονισμού προγραμμάτων και επικοινωνίας, διαπίστωσα τόσο  τη διάθεση των ανθρώπων να προσφέρουν, όσο επίσης και την έλλειψη γνώσης αναφορικά με τους πιθανούς τρόπους προσφοράς. Επίσης, συνειδητοποίησα τη σημασία της επαφής των πολιτών με φορείς, για να γνωρίσουν το έργο τους, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τα αποτελέσματα των δράσεών τους και να αξιοποιείται ο καταγεγραμμένος αντίκτυπος για την αναγκαία  υποστήριξη της κοινωνίας. Στο HIGGS θα έχω την ευκαιρία να υποστηρίξω φορείς στην προσπάθειά τους για βελτίωση του έργου τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της κοινωνίας μας.

____________________

Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία & Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Έλενα Φουναργιωτάκη

Assistant Manager

Θεσμικές χρηματοδοτήσεις

Μέσα από τον εθελοντισμό, ήρθα σε επαφή με τη δύναμη και τον αντίκτυπο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων. Έκτοτε αφοσιώθηκα στην υποστήριξη και ενδυνάμωση της Κοινωνίας Πολιτών μέσω της επαγγελματικής και εθελοντικής εμπλοκής μου, πάντα με όραμα την ενίσχυση της εμπλοκής των νέων στα κοινά, την άρση των διακρίσεων και την ανάπτυξη ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής. Μέσα από το HIGGS ευελπιστώ να εντατικοποιήσω αυτή μου την προσπάθεια και να μπορέσω να αναδείξω τον καταλυτικό ρόλο και τις προοπτικές των ΜΚΟ στην επίλυση καίριων ζητημάτων της κοινωνίας μας.

____________________

Σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Νεολαία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Σταυρούλα Αρκά

Administrative Officer

Η επαφή μου με τον χώρο των ΜΚΟ ξεκίνησε μέσω της Πρακτικής μου άσκησης στο HIGGS. Στο διάστημα αυτό, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το έργο δεκάδων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να ασχοληθώ με ευρωπαϊκά προγράμματα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και να συμμετάσχω σε ένα από τα μεγαλύτερα events που πραγματοποιεί το HIGGS. Μέσω των καθηκόντων μου, διεύρυνα το πεδίο των γνώσεων μου και συνειδητοποίησα ότι το HIGGS αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα της πορείας μου στον Κοινωφελή  χώρο που είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ξεχωριστός. Ως μέλος της ομάδας, συμμετέχω στην ενδυνάμωση και την υποστήριξη του οράματος του HIGGS, ενώ παράλληλα  εξελίσσομαι και αποκτώ νέες γνώσεις  και εμπειρίες.

____________________

Σπούδασε στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με κατεύθυνση στις Διεθνείς Σχέσεις.