Η Ομάδα μας

Σωτήρης Πετρόπουλος

Co-founder

Στο διδακτορικό μου ήρθα σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΜΚΟ. Από το 2009 ασχολούμαι με το οικοσύστημα των ΜΚΟ, εισχωρώντας στα ενδότερα με το έργο «ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ». Το 2012 ξεκίνησα να οργανώνω σεμινάρια capacity building για ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας γνωρίσει τους ανθρώπους περισσοτέρων από 200 ΜΚΟ μπορώ και διατηρώ το χαμόγελό μου για τη μαγιά που υπάρχει για μαγικά πράγματα. Ευελπιστώ να βάλω μέσα από το HIGGS το δικό μου μικρό λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα ΜΚΟ.
____________________
Σπούδασε Ναυτιλιακά με Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό στο Φαινόμενο των Περιφερειακών Συνεργασιών στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο.

Αλεξάνδρα Εμιρζά

Deputy Director

Η πρώτη επαφή με το οικοσύστημα των ΜΚΟ ξεκινάει με τη συμμετοχή μου στην εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του λυκείου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα σε ιδιωτικές και μη κερδοσκοπικές εταιρείες, όπου και απέκτησα εμπειρία στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και κυρίως στην προετοιμασία, ανάλυση και παρακολούθηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και διεθνείς δωρητές. Από το 2012 συμμετέχω ως εισηγήτρια σε εκπαιδεύσεις για την ενδυνάμωση στελεχών ΜΚΟ και συστηματικά αξιολογώ προγράμματα, μιας και η μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου αποτελεί βασική μου επιδίωξη. Στο HIGGS ευελπιστώ να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διάθεση όλων αυτών που καθημερινά προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
____________________
Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με Μεταπτυχιακό
σε «Health Care Policy and Management» στο University of Birmingham.

Άρης Σούρας

Accelerator

Δούλεψα |και| σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία, σχολείο για εμένα, και μοχλός για να ανακαλύψω ποιος θέλω να είμαι. Το 2014 παραιτήθηκα για να συν-δημιουργήσω μία start up εταιρία στον χώρο της μουσικής, ενώ παράλληλα συμμετείχα ως μέντορας στο incubator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα marketing. Τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να συμμετέχω ως βασικός εισηγητής σε capacity building σεμινάρια σε ΜΚΟ, από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη. Στο HIGGS θα προσφέρω ό,τι καλύτερο έχω από το κράμα εμπειρίας μου σε πολυεθνικές, start up και ΜΚΟ.
____________________
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση με Μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και στο Marketing.

Αρχόντω Αντωνάτου

Assistant Manager
Accelerator/ Newsletter / Website

Η εμπειρία μου σε 5 ΜΚΟ (προσφυγικό, εκπαίδευση, ευάλωτες και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες) και η επιλογή μου στο πρόγραμμα της Vodafone “World of Difference” το 2015, με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τις δυσκολίες των οργανώσεων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν προσπαθώντας να ανταποκριθούν στο τόσο σημαντικό έργο τους. Ευελπιστώ μέσα από τη δουλειά μου στο HIGGS να συμβάλλω κι εγώ στην κάλυψη αναγκών των ΜΚΟ στη χώρα μας και χαίρομαι πολύ που αποτελώ μέλος μιας ομάδας με κοινό όραμα και διάθεση να βοηθήσει όσους βοηθούν.
____________________
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις με Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη.

Κατερίνα Καίσαρη

Assistant Manager
Incubator/ Advocacy/ Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ήρθα σε επαφή με την έννοια των Μη-κερδοσκοπικών Οργανώσεων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μου να ασχοληθώ με αυτό το χώρο τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με το οικοσύστημα των ΜΚΟ στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου εργασίας, μελετώντας τις σχέσεις της ελληνικής πολιτείας με τις ΜΚΟ κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Μέσω του HIGGS ευελπιστώ να συμβάλλω και εγώ στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα των ΜΚΟ.
____________________
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση με Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Κρίσεων και Ασφάλειας. Υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου.

Μαριανίνα Καραΐσκου

Administrative Officer
Διοικητική Υποστήριξη/ Events/ Social Media

Η ενασχόλησή μου με τον εθελοντισμό κατά τη διάρκεια των σχολικών και φοιτητικών μου χρόνων, με έκανε να συνειδητοποιήσω την αξία του να βοηθάς χωρίς διακρίσεις και την ανάγκη ύπαρξης οργανώσεων που μπορούν να το κάνουν πραγματικότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που με ώθησε στην αναζήτηση φορέα για την πρακτική μου άσκηση στο οικοσύστημα των ΜΚΟ. Αυτή η εμπειρία μου ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι ο λόγος ύπαρξης των ΜΚΟ είναι καταλυτικός στην εποχή που ζούμε και μέσω της ένταξής μου στην ομάδα του HIGGS ελπίζω ότι θα συμβάλλω κι εγώ στην προώθηση και την ενδυνάμωσή τους.
____________________
Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.