Η Ομάδα μας

Σωτήρης Πετρόπουλος

Co-founder

Στο διδακτορικό μου ήρθα σε επαφή με την Κοινωνία των Πολιτών και τις ΟΚοιΠ. Από το 2009 ασχολούμαι με το οικοσύστημα των ΟΚοιΠ, εισχωρώντας στα ενδότερα με το έργο «ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΟΚοιΠ». Το 2012 ξεκίνησα να οργανώνω σεμινάρια capacity building για ΟΚοιΠ σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας γνωρίσει τους ανθρώπους περισσοτέρων από 200 ΟΚοιΠ μπορώ και διατηρώ το χαμόγελό μου για τη μαγιά που υπάρχει για μαγικά πράγματα. Ευελπιστώ να βάλω μέσα από το HIGGS το δικό μου μικρό λιθαράκι στο ελληνικό οικοσύστημα ΟΚοιΠ.
____________________
Σπούδασε Ναυτιλιακά με Μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία και Διδακτορικό στο Φαινόμενο των Περιφερειακών Συνεργασιών στον Αναπτυσσόμενο Κόσμο.

Αλεξάνδρα Εμιρζά

Deputy Director

Η πρώτη επαφή με το οικοσύστημα των ΟΚοιΠ ξεκινάει με τη συμμετοχή μου στην εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του λυκείου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα σε ιδιωτικές και μη κερδοσκοπικές εταιρείες, όπου και απέκτησα εμπειρία στην εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών και κυρίως στην προετοιμασία, ανάλυση και παρακολούθηση προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από εθνικούς και διεθνείς δωρητές. Από το 2012 συμμετέχω ως εισηγήτρια σε εκπαιδεύσεις για την ενδυνάμωση στελεχών ΟΚοιΠ και συστηματικά αξιολογώ προγράμματα, μιας και η μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου αποτελεί βασική μου επιδίωξη. Στο HIGGS ευελπιστώ να θέσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διάθεση όλων αυτών που καθημερινά προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.
____________________
Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με Μεταπτυχιακό
σε «Health Care Policy and Management» στο University of Birmingham.

Γεωργία Παντιώρα

Project Manager/Green & Social  Enterpreneurship Incubator

Η ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό ξεκίνησε κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, εκεί όπου αρχικά δημιουργήθηκε το ενδιαφέρον να κατανοήσω βαθύτερα την Κοινωνία Πολιτών. Η επαγγελματική μου πορεία  σε διάφορες ΟΚοιΠ, τα τελευταία χρόνια, καθώς και η καθημερινή επαφή με νέους ανθρώπους, γεμάτους με όραμα και ιδέες, αποτέλεσαν έμπνευση για προσφορά προς την κοινωνία με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ευοίωνου μέλλοντος, χωρίς διακρίσεις. Στο HIGGS, η έμπνευση αυτή γίνεται πράξη και εγώ από τη πλευρά μου ευελπιστώ να προσφέρω τη δέουσα στήριξη στην κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης των ΟΚοιΠ και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων.
____________________
Σπούδασε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών με μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Αιμιλία Δούκα

Assistant Project Manager

Από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια ήρθα σε επαφή με τον χώρο των ΟΚοιΠ, καθώς είχα έντονο ενδιαφέρον να κατανοήσω καλύτερα την κοινωνική πραγματικότητα και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Ο συνδυασμός των πολύπλευρων γνώσεών μου, καθώς και η αφοσίωση μου στον συνάνθρωπο αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο εφόδιο που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ σε αξιόλογους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αρχές, οι αξίες και οι δραστηριότητές τους είχαν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και συνέβαλαν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση και ένα βήμα παραπέρα λειτουργεί και το HIGGS, καθώς μέσω των καινοτόμων δράσεών του συμβάλει στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών για ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον. Είμαι ευτυχής που είμαι κοντά του, ώστε μέσω των γνώσεων και προσωπικών μου ικανοτήτων μπορώ να συνεισφέρω στο όραμα και τις πρωτοβουλίες του.
____________________
Σπούδασε Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση & Σχεδιασμός Αντικειμένων, στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τ.Ε.Ι. Αθήνας με μεταπτυχιακό στον Στρατηγικό Σχεδιασμό από το Poli.Design-Politecnico di Milano, Italy. Παρακολούθησε το Social Value & SROI Practitioner Training από το Social Value UK.

Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Assistant Communications Project Manager

Η πρώτη μου επαφή με τις ΟΚοιΠ έγινε αμέσως μετά το τέλος των φοιτητικών μου χρόνων. Ξεκίνησα να εργάζομαι σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και γρήγορα εντάχθηκα σε διάφορες ομάδες ξεκινώντας και την εθελοντική μου δράση. Όλα αυτά τα χρόνια έχω συνεργαστεί με αρκετές οργανώσεις περιβαλλοντικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος με κύριο γνώμονα την εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίσης. Μέσω αυτών των δράσεων πολίτες και εταιρείες έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στα έργα των οργανώσεων, κατανοούν τους στόχους και τις αξίες και μαθαίνουν του τρόπους που και οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν και να γίνυν μέρος της λύσης. Στο HIGGS,  θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με περισσότερες οργανώσεις και ελπίζω μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου να καταφέρω να βοηθήσω στην αύξηση του κοινωνικού αντικτύπου.
____________________
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό της στο Innovation & Entrepreneurship Management στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Αφροδίτη Γιώτα

Assistant Manager

Το “μικρόβιο” του εθελοντισμού μπήκε μέσα μου από τα πρώτα χρόνια της ακαδημαϊκής μου πορείας και συνεχίζει να υφίσταται διαχρονικά σε κάθε στάδιο της ζωής μου μέχρι και σήμερα. Από την συμμετοχή μου σε μικρές φοιτητικές οργανώσεις, μέχρι την πρώτη μου επαγγελματική μου “στέγη” σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, μέλημά μου ήταν πάντοτε οτιδήποτε κάνω να έχει άμεσο αντίκτυπο, προσωπική εξέλιξη, θετική επιρροή, αντλώντας και δημιουργώντας έμπνευση στους γύρω μου. Η πρώτη μου επαφή με το HIGGS έγινε μόλις πριν λίγους μήνες, όταν και παρευρέθηκα στο συνέδριο που αφορούσε τη Φιλανθρωπία, ένα πεδίο που κάνω τα πρώτα μου βήματα και που φιλοδοξώ να υπηρετήσω. Η άψογη οργάνωση, η προαγωγή της γνώσης σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών και η ολιστική υποστήριξη που παρέχεται μέσω των προγραμμάτων του HIGGS είναι κινητήριος δύναμη για μένα και για την δουλειά μου.
____________________
Σπούδασε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χριστίνα Κουρμπέλη

Assistant Manager

Η ένταξή μου στην ομάδα του HIGGS ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών, με αφορμή την πραγματοποίηση της πρακτικής μου άσκησης που αποτέλεσε και την πρώτη ουσιαστική μου επαφή με την κοινωνία των πολιτών. Η επιστροφή μου εδώ δεν ήταν καθόλου τυχαία. Έχοντας ασχοληθεί επαγγελματικά με θέματα εταιρικού εθελοντισμού και συντονισμού προγραμμάτων και επικοινωνίας, διαπίστωσα τόσο  τη διάθεση των ανθρώπων να προσφέρουν, όσο επίσης και την έλλειψη γνώσης αναφορικά με τους πιθανούς τρόπους προσφοράς. Επίσης, συνειδητοποίησα τη σημασία της επαφής των πολιτών με φορείς, για να γνωρίσουν το έργο τους, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνούνται τα αποτελέσματα των δράσεών τους και να αξιοποιείται ο καταγεγραμμένος αντίκτυπος για την αναγκαία  υποστήριξη της κοινωνίας. Στο HIGGS θα έχω την ευκαιρία να υποστηρίξω φορείς στην προσπάθειά τους για βελτίωση του έργου τους, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της κοινωνίας μας.
____________________
Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Καινοτομία & Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Άννα Τσεκάνι

Assistant Manager EU Projects

Η πρώτη μου επαφή με το HIGGS και κατ’ επέκταση με τον χώρο των ΟΚοιΠ, ήρθε μέσα από την πρακτική μου άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου είχα την δυνατότητα να ασχοληθώ εκτενώς με τα πεδία δράσης του HIGGS και κυρίως με το τμήμα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Το HIGGS αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τις οργανώσεις τόσο της Κοινωνίας των Πολιτών όσο και του ευρύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου και να μπορέσω με τον τρόπο μου να συνδράμω σε αυτή την κοινωνική αλυσίδα.
____________________
Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Ψυχολογία στο Cardiff Metropolitan University.

Άγγελικη Σταματάκη

Administrative Officer

H πρώτη μου επαφή με τον εθελοντισμό και τις Ο.Κοι.Π έγινε στα πρώτα χρόνια μου ως φοιτήτρια. Μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μου με ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και μέσα από την εργασία μου, ήθελα πάντα να βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους.
Στο πλαίσιο της εργασίας μου στο HIGGS θα ήθελα να προσφέρω την απαραίτητη υποστήριξη στην κοινή προσπάθεια ενδυνάμωσης των ΜΚΟ και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων.
____________________
Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολγίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]