Το όραμά μας

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, και στον τρόπο που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλες μας τις δράσεις και τα προγράμματα, βρίσκονται οι αρχές της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης.

Όραμά μας είναι το HIGGS να αποτελέσει ένα φάρο δημιουργίας και ανοιχτού διαλόγου που θα προωθεί τη συνεργασία και την καινοτομία στο χώρο των ΟΚοιΠ, και θα αποτελεί ένα σημείο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, τόσο κυριολεκτικά όσο και συμβολικά.

Μανιφέστο

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας και τη συνεργασία. Και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε και δημιουργήσαμε το HIGGS, έναν ευχάριστο, άνετο, και σύγχρονο χώρο που βοηθάει την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, ενώ παράλληλα εμπνέει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν δημιουργικά πάνω σε θέματα που τους αφορούν. Το HIGGS αποτελεί ένα οικοσύστημα, όπου όλα τα μέλη του αλληλοεπιδρούν και μαθαίνουν το ένα από το άλλο, μέσα από τον ανοιχτό διάλογο και τις συνέργιες.

Πιστεύουμε στην εκπαίδευση και την οργάνωση. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν χώρο καινοτομίας και έμπνευσης, που καλλιεργεί τη μάθηση, έναν χώρο όπου οι άνθρωποι των ΟΚοιΠ απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα που βελτιώνουν καταλυτικά την αποτελεσματικότητα των οργανισμών τους. Οι σημερινές ΟΚοιΠ πρέπει να προσαρμοστούν σε μια αλληλεξαρτώμενη παγκόσμια οικονομία και κοινωνία που αλλάζει διαρκώς και βασίζεται στην πληροφορία και την υψηλή τεχνολογία. Από την πλευρά μας, έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, και την εμπειρία, να βοηθήσουμε τις ελληνικές ΟΚοιΠ να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο απέναντι στα κοινά, διευρύνοντας τους τομείς δράσης, αυξάνοντας τον αριθμό των επωφελούμενων, και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων τους.

Πιστεύουμε στην εμπιστοσύνη και την εξωστρέφεια. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου όλοι δουλεύουμε μαζί, παρέα. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, τρώμε μαζί πρωινό, πάμε βόλτες στο κέντρο της πόλης μαζί, οραματιζόμαστε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Στο HIGGS δεν υπάρχει κενό και δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Τόσο το προσωπικό, όσο και οι συμμετέχοντες εργάζονται για τον οργανισμό τους, αλλά ταυτόχρονα και για όλες τις ΟΚοιΠ της Ελλάδας, γιατί η γνώση και εμπειρία που θα αποκτήσουν όσο διάστημα είναι μαζί μας, θα διαχυθεί στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσής τους, στις ΟΚοιΠ με τις οποίες θα συνεργαστούν, τις ΟΚοιΠ της περιοχής τους, κτλ.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ενημέρωσης. Γι’ αυτό φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το HIGGS ένα κανάλι ενημέρωσης των ΟΚοιΠ της Ελλάδας για όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν, και ως ένα σημείο αναφοράς για τις ΟΚοιΠ του εξωτερικού που επιθυμούν να διασυνδεθούν με κάποια ελληνική ΟΚοιΠ, ή να μάθουν για το ελληνικό οικοσύστημα.

To HIGGS είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους του, όσο και για τους επωφελούμενούς του! Γιατί αυτό που τελικά προσφέρει σε όλους μας είναι η βαθιά πεποίθηση πως οι ιδέες μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί θα αποδείξει στην πράξη ότι οι απλοί άνθρωποι που έχουν καλές προθέσεις, ωραίες ιδέες, και μεγάλη διάθεση για προσφορά στα κοινά, όταν εφοδιαστούν με τις τεχνικές γνώσεις και την κατάλληλη εμπειρία μπορούν να δώσουν μια μεγάλη ώθηση στις κοινωφελείς πρωτοβουλίες.

Όλοι εμείς, οι άνθρωποι του HIGGS, πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια, μας δίνεται μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία να προσφέρουμε σημαντικό έργο, να κάνουμε κάτι που ξεπερνά τους εαυτούς μας, και δημιουργεί θετική αλλαγή σ’ έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, άμεσα ή έμμεσα, και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελληνική κοινωνία.

 

ΝΑΙ ΟΧΙ
Συνεργασία Ανταγωνισμός
Εξωστρέφεια Εσωστρέφεια
Οικοσύστημα Οργανισμός
Δυνατότητα Κενό
Αλληλεπίδραση Απομόνωση
Εμπιστοσύνη Φόβος
Εκπαίδευση Αδυναμία
Πληροφόρηση Άγνοια
Τεχνολογία Αργοπορία
Καινοτομία Ανελαστικότητα
Ιδέες Προκλήσεις
Αποτελεσματικότητα Απειρία
Διάλογος Μονόλογος
Δομή Αναποτελεσματικότητα
Πλαίσιο Σποραδικότητα
Δημιουργικότητα Άγχος
Φαντασία Στερεότυπα
Προσαρμοστικότητα Ακαμψία
Εμπειρία Απειρία
Σταθερότητα Στασιμότητα