Εκπαιδευτική συνάντηση της Κάριτας Ελλάς στο HIGGS

23 & 25 & 26 Μαΐου 2017 – Η Κάριτας Ελλάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική συνάντηση εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος ELBa στο HIGGS. Το έργο ELBa (Emergenza Lavoro nei Balcani) είναι ένα διαβαλκανικό πρόγραμμα για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα του δικτύου Caritas. Oι εταίροι του έργου είναι οι τοπικές οργανώσεις Caritas από 8 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που εκπροσωπούνται από την εθνικές οργανώσεις Caritas Αλβανίας, Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Κοσσυφοπεδίου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Σερβίας. Η παρούσα είναι η δεύτερη φάση υλοποίησης του έργου με προγραμματικό ορίζοντα (1 Δεκεμβρίου 2016 – 31 Δεκεμβρίου 2018). Στόχοι του προγράμματος είναι:

1. Να αυξηθεί η γνώση σχετικά με την κοινωνική οικονομία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
2. Η ανάπτυξη των Κοινωνικών Επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
3. Η ανάπτυξη ενός κατάλληλου οικοσυστήματος για την κοινωνική οικονομία, ενθαρρύνοντας τις κοινότητες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
4. Η άσκηση πίεσης προς τους τοπικούς θεσμούς για την έγκριση κατάλληλων νόμων για την κοινωνική οικονομία.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο διεξήχθη στα αγγλικά με συμμετέχοντες τους τοπικούς συντονιστές του προγράμματος από τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου και επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στην καινοτομία και στην βιωσιμότητα των κοινωνικών επιχειρήσεων.

Higgs
About Higgs