HIGGS Donors’ Speed-Dating Event II

Το 2ο HIGGS Donors’ Speed-Dating Event είναι γεγονός! Μια εκδήλωση, που έφερε κοντά 26 από τα μεγαλύτερα Κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας μας και τις μεγαλύτερες Εταιρείες με έντονη δραστηριοποίηση στο χώρο των ΟΚοιΠ με 84 ΟΚοιΠ από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου στο νεοκλασσικό κτήριο του HIGGS στο Μεταξουργείο.

Η μέθοδος του Speed-Dating έδωσε τη δυνατότητα στις ΟΚοιΠ να παρουσιάσουν τη δράση και το έργο τους και να συζητήσουν με τους Χρηματοδότες ενδεχόμενες συνεργασίες για την ενίσχυση των δράσεών τους.

Το HIGGS, o 1ος Incubator & Accelerator για ΟΚοιΠ στην Ελλάδα, αποτέλεσε για άλλη μια φορά το συνδετικό κρίκο των δύο αυτών πεδίων που, συντονισμένα, με τις δράσεις, το έργο και τη θέλησή τους καλύπτουν βασικές ανάγκες για χιλιάδες ανθρώπους από ευπαθείς ομάδες στη χώρα μας.

Από το χώρο των Κοινωφελών Ιδρυμάτων, είχαμε μαζί μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το The Hellenic Initiative, το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Vodafone, το Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Κώστα Π. Λαιμού, το Ascend Collaborative, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη. Από το χώρο των Εταιρειών, παραβρέθηκαν Εκπρόσωποι από την ABBVIE Pharmaceuticals, τη CITI, την Genesis Pharma, τη Microsoft Hellas, τη METRO, την Nestle, τον ΟΤΕ, την Procter & Gamble, τη WIND, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, την Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον ΗΡΩΝ και τον Σκλαβενίτη.

Οι Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που συμμετείχαν στο Speed-Dating Event ήταν: Animal Action Hellas, Be The Miracle, Campfire Innovation, Career Sign, Caritas Hellas, Challedu, Connectiva, Danish Refugee Council Greece, Diadrasis, Dogs’ Voice, Emergency Response Center International, Ethnofest, GIVMED, Inter Alia, I-Paidi, Ithaca Laundry, Jane Goodall’S Roots & Shoots Greece, Job – Pairs, Journey2Jobs, Karkinaki, Make-A-Wish Greece, Mindspace, Morgana, Open Health Alliance, REvive Greece, Social Hackers, Academy, Solomon, Space Innovation, The Language Project, The People’s Trust, The Tipping Point In Education, Vouliwatch, We Need Books, Women On Top, Άγγιγμα Ζωής, Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, Αμυμώνη, ΑΝΙΜΑ, Διαβάζω για τους Άλλους, Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Δύναμη Ζωής, Δώσε Ζωή, ΕΔΡΑ, Εθελοντική Διακονία Ασθενών, Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας, Ελληνική Εταιρεία Νοσου Αlzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Εναλεία, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Ζω.Ε.Σ., Ηλέσιον, Θάλπος, Θετική Φωνή, ΙΑΣΙΣ, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Κέντρο Παιδιού & Εφήβου, Κοινωνία & Πολιτισμός, Μαργαρίτα, Νίνα Σκύλοι Βοηθοί, Νοσηλεία, Οι Άγγελοι της Χαράς, Οργάνωση Γη, ΚΕΚ ΠΑΚΟΕ, Πάρκο Χαράς, ΠΕΚ/ΑμεΑ, Περιπατητική Ομάδα Υμηττού, ΠΕΨΑΕΕ, Πράσσειν Άλογα, Προμηθέας, Πύλη Ελευθερίας, ΣΥΖΩΗ, Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών – Lalibela, Σύλλογος Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας, Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, Συντεχνία του Γέλιου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, ΦΡΟΝΤΙΖΩ, Ψυχογηριατρική Εταιρεία ο “Νέστωρ”.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του HIGGS, κ. Σωτήρης Πετρόπουλος: «Το HIGGS, από την αρχή της λειτουργίας του, επιδιώκει να ενεργοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Το HIGGS Donors’ Speed-Dating Event είναι ένας πρωτότυπος τρόπος γνωριμίας και μια αφετηρία για τον επαναπροσδιορισμό της συνεργασίας Χρηματοδοτών και ΟΚοιΠ σε σαφή, δομημένα, επαγγελματικά πλαίσια που ανοίγουν νέους ορίζοντες στο έργο κοινωνικής προσφοράς που επιτελούν. Είναι τιμή μας που συγκεκριμένοι Χρηματοδότες και οι ΟΚοιΠ μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

 

Higgs
About Higgs