3ο Βραβείο HIGGS «Incubator Higher Achiever Award»

8 Φεβρουαρίου 2018 – Πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιβράβευση των Incubees μας με το «Incubator Higher Achiever Award» για το διάστημα Ιούλιος – Δεκέμβριος 2017. Το βραβείο «Incubator Higher Achiever Award» απονέμεται κάθε 6 μήνες στον Incubee ή τους Incubees που έχουν αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες του HIGGS και έχουν διακριθεί για την αποδοτικότητά τους. Επιπλέον, το βραβείο συνοδεύεται και από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση της λειτουργίας τους.

Νικητές του βραβείου για την αξιοσημείωτη πρόοδό τους στο πρόγραμμα Incubator του HIGGS,  αναδείχθηκαν το The Tipping Point, το Ithaca Laundry και το GIVMED.

Λίγα λόγια για τις οργανώσεις:

The Tipping Point (TTP): βοηθάει μαθητές και φοιτητές που βρίσκονται ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από την άνεση της τάξης τους. Στόχος της δράσης αυτής είναι να συμβάλει στη λήψη πιο συνειδητοποιημένων αποφάσεων των νέων σε ότι αφορά την επαγγελματική ή ακαδημαϊκή τους πορεία και να τους επιτρέψει να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες πέρα από τα στερεότυπα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος.

Ithaca Laundry: είναι ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους στην Αθήνα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού των αστέγων, η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών. Προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγιεινής σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές, το Ithaca εκτός από το να βελτιώνει την προσωπική τους υγιεινή, συμβάλλει στο να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους.

GIVMED | Share Medicine Share Life: είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η δικτύωση των περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωφελών φορέων (π.χ. κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία) και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που λήγουν τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές ανάγκες τους.

Higgs
About Higgs