Οι δράσεις της ΜΕΤΑδρασης στο HIGGS

Η ΜΕΤΑδραση – Δράση για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη είναι μία από τις οργανώσεις που φιλοξενήσαμε στους χώρους μας για την πραγματοποίηση δράσεών της. Πιο συγκεκριμένα:

Workshops της δράσης “Προσωρινή Φιλοξενία Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε Οικογένειες” της ΜΕΤΑδρασης

Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2017 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο. Στόχος τους είναι η μηνιαία συνάντηση των οικογενειών που συμμετέχουν στη δράση, προκειμένου να μοιραστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες προκλήσεις.

Συναντήσεις των μελών του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης

Ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του 2017 οι συναντήσεις της εποπτικής ομάδας του Δικτύου Επιτροπείας της ΜΕΤΑδρασης με συντονιστές τους ψυχολόγους της δράσης. Η ομάδα απευθύνεται στα Μέλη του Δικτύου Επιτροπείας και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ανταλλαγή πληροφοριών και την παροχή λύσεων σε θέματα που αφορούν τη δράση και τα ασυνόδευτα παιδιά.

Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας της ΜΕΤΑδρασης σε ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως και τον Μάιο 2017 έλαβαν χώρα στο HIGGS πέντε τμήματα διαφορετικών επιπέδων στα οποία δίδαξαν εθελοντές δάσκαλοι. Τα μαθήματα απευθύνονταν σε όσους επιθυμούν να μάθουν ελληνικά και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία βελτιώνοντας την επικοινωνιακή τους ικανότητα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μαθήματα εξατομικευμένης ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσους μαθητές είχαν ανάγκη. Οι μαθητές μέσω των μαθημάτων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και αυτό τον καιρό αναμένουν τα αποτελέσματα.

Δράση “Συνοδείες Ασυνόδευτων Ανηλίκων” της ΜΕΤΑδρασης

Λόγω των δύσκολων καταστάσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνοδοί με τα ασυνόδευτα παιδιά (παιδιά σε αστεγία, παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους, επιζήσαντες ναυαγίων κ.α.), πραγματοποιούνται υποστηρικτικές συνεδρίες σε συνοδούς. Το HIGGS φιλοξένησε έναν κύκλο συνεδριών από το Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Φεβρουάριο 2017.

Higgs
About Higgs