|Πρόσκληση – 22/01| Εκδήλωση HIGGS «ΜΚΟ & Χρηματοδοτήσεις: Ιδρύματα – Νέες Τάσεις & Εξελίξεις»

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στη δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνει το HIGGS στην Πάτρα, με τίτλο «ΜΚΟ & Χρηματοδοτήσεις: Ιδρύματα – Νέες Τάσεις & Εξελίξεις»,την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 17:30.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Coworking Space του POS4Work, Δημ. Γούναρη 69.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν εκπρόσωποι του POS4Work και της InterMediaKT με μια σύντομη παρουσίαση των οργανισμών τους και του οικοσυστήματος της Πάτρας.

Ο Διευθυντής του HIGGS, Σωτήρης Πετρόπουλος θα παρουσιάσει τον χάρτη των ελληνικών ιδρυμάτων και θα μοιραστεί με την Κοινωνία των Πολιτών της Πάτρας την εμπειρία του από τα μεγαλύτερα ενεργά ιδρύματα της χώρας, σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση και τους τρόπους με τους οποίους μια ΜΚΟ μπορεί να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες ευκαιρίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Υπεύθυνος του προγράμματος Accelerator του HIGGS, Σούρας Άρης, θα παρουσιάσει τα δωρεάν προγράμματα του HIGGS, δίνοντας έμφαση στον «Επιταχυντή», εστιάζοντας στις προσφερόμενες υπηρεσίες και εργαλεία, όπως η καθημερινή υποστήριξη στη δημιουργία προτάσεων χρηματοδότησης προς εγχώριους και διεθνείς δωρητές, η τακτική επαφή με εξωτερικούς συνεργάτες για συμβουλές και καθοδήγηση σε νομικά και φοροτεχνικά ζητήματα, καθώς επίσης και θέματα Marketing & Επικοινωνίας. Όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Accelerator, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε αναλυτικές οδηγίες που θα σας λύσουν τα χέρια, απλοποιώντας τη διαδικασία της αίτησης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ.

Το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) αποτελεί μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις που πραγματοποιούνται στη σταθερή και μόνιμη δομή των εγκαταστάσεών του. Οι υπηρεσίες του μοιράζονται σε δύο βασικούς πυλώνες, τον Επιταχυντή |Accelerator| και το Εκκολαπτήριο |Incubator|. O Accelerator εστιάζει σε μικρές και μεσαίες ΜΚΟ, με στόχο να τους προσφέρει τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη συγγραφή και υλοποίηση αποτελεσματικών προτάσεων χρηματοδότησης προς διεθνείς και εθνικούς δωρητές, ενώ το Incubator εστιάζει σε νέες δυναμικές ΜΚΟ, με στόχο να τους προσφέρει την καθοδήγηση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξή και την εξέλιξή τους. Τα στελέχη των ΜΚΟ που συμμετέχουν στον Accelerator «φιλοξενούνται» για 4 μήνες, ενώ όσα συμμετέχουν στο Incubator «φιλοξενούνται» από 12 έως 24 μήνες. Tο HIGGS βρίσκεται στην Αθήνα και καλύπτουμε τα έξοδα διαμονής του εκπροσώπου των ΜΚΟ που θα επιλεγούν.

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μας δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην Κοινωνία των Πολιτών και δεσμευόμαστε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά!

Higgs
About Higgs