Γνωρίστε τους GIVMED #Incubated by HIGGS

Το GIVMED, μέλος του προγράμματος Incubator του HIGGS, ιδρύθηκε για να κάνει τη δωρεά των περισσευούμενων φαρμάκων σε κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΟΚοιΠ και άλλους φορείς που καλύπτουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας σε φάρμακα εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη. Το GIVMED αποτελεί το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων και έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις για το έργο του μέσα στο 2016. Ειδικότερα, το GIVMED:

• βρέθηκε τον Σεπτέμβριο, ανάμεσα σε 10 υποψήφιους, στην τελική φάση του διαγωνισμού Social Impact Award διεκδικώντας την ευκαιρία να κάνει την εφαρμογή του GIVMED προσβάσιμη κι από υπολογιστή.
• επιλέχθηκε τον Αύγουστο, ανάμεσα σε 300 αιτήσεις ως healthcare pioneer στο Health Symposium του European Alpbach Forum 2016 στο Alpbach της Αυστρίας, αποτελώντας ταυτόχρονα και τη μοναδική οργάνωση που εκπροσώπησε την Ελλάδα.
• έλαβε τον Ιούλιο, το χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016 «Voluntary Action» στον τομέα της υγείας και πρόνοιας.
• βραβεύτηκε τον Μάρτιο, μετά από την ψηφοφορία κοινού, κριτικής επιτροπής και αξιολόγησης του business plan του, με την πρώτη θέση στο διαγωνισμό TEDxAUEB TECH.
• κέρδισε τον Ιανουάριο την υποτροφία Angelopoulos στον τομέα της κοινωνικής υγείας και συμμετείχε στο CGIU (Clinton Global Initiative University) που έγινε στο Berkeley.

Μπορείτε να δωρίσετε και εσείς τα φάρμακά σας μέσα από την εφαρμογή GIVMED για smartphone (android, IOS) και να διαβάσετε περισσότερα για το έργο τους εδώ.

Higgs
About Higgs