18ος κύκλος Accelerator – Οι αιτήσεις μόλις άνοιξαν!

Ο πρώτος και μοναδικός δωρεάν επιταχυντής για ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα

 

Το HIGGS, ανοίγει τις αιτήσεις για το πρόγραμμα Green and Sustainable Development Accelerator, έναν «επιταχυντή» ειδικά σχεδιασμένο για ΜΚΟ, ο οποίος προσφέρεται δωρεάν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις καθώς και φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είτε αποκλειστικά, είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητας τους.

Μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος Accelerator, το HIGGS εγκαινίασε αυτόν τον θεματικό επιταχυντή για να συμβάλλει στην ανάπτυξη οργανώσεων, που αναπτύσσουν δράσεις πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο να τις ενδυναμώσει τόσο σε επίπεδο στρατηγικής όσο και οικονομικής βιωσιμότητας.

 

Ο GSD Accelerator θα δώσει την ευκαιρία σε (έως) 8 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ελλάδα, να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν περαιτέρω, μέσα από ένα εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής το οποίο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά.

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα του προηγούμενου κύκλου, ο GSD Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη των οργανώσεων, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το onlineαυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική, workshops με ειδικούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένες πλατφόρμες
υποστήριξης ΜΚΟ.

Οι οργανώσεις που θα διεκδικήσουν μια θέση στο πρόγραμμα, θα έχουν, εφόσον επιλεγούν, την ευκαιρία να εργαστούν εντατικά -με τη βοήθεια της ομάδας του HIGGSκαι άλλων ειδικών του χώρου-αναπτύσσοντας το business plan τους αλλά και την αίτηση ενός έργου προς χρηματοδότηση.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Ο Green and Sustainable Development Accelerator, είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης για ΟΚοιΠ και άλλες μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν δράσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής/ πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Απευθύνεται σε:

  • μικρές ή μεσαίες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ), οι οποίες έχουν κλείσει
    τουλάχιστον 2 χρόνια λειτουργίας και έχουν μέχρι και 40 εργαζόμενους (διοικητικό προσωπικό)
    μόνιμης και πλήρους απασχόλησης.
  • και ΟΚοιΠ που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Accelerator στο παρελθόν.

 

Υποβολή αιτήσεων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τον 18 ο κύκλο του GSDAccelerator, ξεκινά την Τετάρτη, 1 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, εδώ.

Υποστηρικτές και Χορηγοί

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο GSD Accelerator υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, και έχει ως Χορηγό την Bayer.

c.kourmpeli
About c.kourmpeli