Ημερίδα για το πρόγραμμα “Alive & Kicking”

21 Σεπτεμβρίου 2018: Φιλοξενήσαμε την πρώτη ημερίδα του προγράμματος Erasmus+ “Αlive & Kicking”, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη εσωτερικών κινήτρων των ατόμων με νοητικές δυσκολίες και ψυχικές παθήσεις στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή γενικά.

O εκπρόσωπος της εταιρείας Ε.Ψυ.Με και Υπεύθυνος Προγράμματος, κ. Διονύσης Σέρρας, Αθλητικός Ψυχολόγος μετά την γενική παρουσίαση του προγράμματος, έδωσε τον λόγο στους εταίρους του έργου. Η κ. Μαρία Παυλάτου, Ψυχολόγος της Ε.Ψυ.Με, η κ. Νίκη Παπανικολάου, Ψυχολόγος του ΑΛΜΑ, η κ. Ρόζμαρυ Καλογερία και ο κ. Ηλίας Καλατζής, Ψυχολόγοι από το Μαργαρίτα, ανέλυσαν και παρουσίασαν τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους μέσω βιωματικών παιχνιδιών, γνωριμίας με αθλήματα και τέλος, την ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των αποτελεσμάτων από τις ομάδες των ωφελούμενων, με στόχο την υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος.

Ο κ. Μανώλης Σκορδίλης (Καθηγητής Ειδικής Αγωγής στο ΕΚΠΑ) προχώρησε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων χρήσης των ερευνητικών εργαλείων.

Συμπερασματικά, το project επιχειρεί να καταδείξει ότι η αντίληψη της ικανότητας, η αυτονομία και η συσχέτιση επηρεάζουν το επίπεδο εσωτερικών κινήτρων των ατόμων με νοητικές δυσκολίες και ψυχικές παθήσεις στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή γενικά. Το project αυτό θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι η σχέση μεταξύ ικανότητας, αυτονομίας και συσχέτισης μπορεί να αλλάξει τη στάση των ανθρώπων απέναντι στην ίδια τη ζωή και τελικά στον τρόπο που την διαχειρίζονται.

Η Ε.Ψυ.Με ως οργανωτική αρχη του προγράμματος συνεργάζεται για την υλοποίηση του εγγεκριμένου προγράμματος με τους παρακάτω εταίρους:

  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Εργαστήρι προεπαγγελματικής εκπαίδευσης “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ”
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ”
  • Αμφίδρομο Χόροθέατρο
  • Université de Lorraine
  • ARCIL
  • Universidad Europea de Madrid

Οι επαγγελματίες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα προέρχονται από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους και έχουν συνταχθεί  όλοι πίσω από έναν κοινό στόχο: να επηρεάσουν θετικά τη ζωή των νέων με νοητικές και ψυχικές διαταραχές.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και με τον απαιτούμενο ενθουσιασμό για τη συνέχιση και υλοποίηση του προγράμματος. Στο επόμενο ραντεβού τον Σεπτέμβρη του 2019, θα γίνει η λήξη του προγράμματος “Alive & Kicking”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσφερόμενα στον μπουφέ της ημερίδας ήταν φτιαγμένα από τους ωφελούμενους της Ε.Ψυ.Με (ΚΗΜΑ2) και ήταν πραγματικά εξαιρετικά.

Higgs
About Higgs