Ανοιχτή πρόσκληση ημερίδας για κοινωνικά ζητήματα στα Ιωάννινα!  

Το HIGGS  διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα για την ενίσχυση της τοπικής συνεργασίας. 

Την  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, το HIGGS διοργανώνει ημερίδα με τίτλο  “Κοινωνικά ζητήματα και η χρήση του Τετραπλού Έλικα για την αντιμετώπισή τους”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου (14:00 – 18:00 μ.μ.). Σκοπός της ημερίδας είναι η συνάντηση των τοπικών φορέων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση της αειφόρου τοπικής ανάπτυξης και συνεργασίας.  

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Ο «τετραπλός έλικας» αποτελείται από τέσσερις παράγοντες: Πανεπιστήμια/Ερευνητικά κέντρα, Επιχειρήσεις, Τοπική διοίκηση, Κοινωνία. Το μοντέλο του τετραπλού έλικα βασίζεται στις συνέργειες που προκύπτουν όταν φορείς του δημοσίου χώρου, των επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού κόσμου μαζί με τους πολίτες/οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, συνεργάζονται και, με την αξιοποίηση των τοπικών πόρων, επιταχύνουν την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας. 

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους τρόπους με τους οποίους οι φορείς «του τετραπλού έλικα» μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπισή τους και στην τοπική ανάπτυξη. Στόχος του HIGGS είναι να ενισχύσει το κανάλι συνεργασίας και σύμπραξης κοινωφελών φορέων, επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων (δήμος, περιφέρεια, πανεπιστημιακή κοινότητα, κ.α.) τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να προκύψουν συνεργασίες που θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής πρωτοβουλίας HIGGS Pop Ups, η οποία λειτουργεί ως μία δομή που φιλοδοξεί να αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς όλων των τοπικών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της περιφέρειας. Ένα Pop UP γραφείο του HIGGS, «στήνεται» σε πόλεις της περιφέρειας για 2 μήνες  -με πρώτη στάση τα Ιωάννινα- ώστε να γίνει κόμβος συνάντησης και ενημέρωσης των τοπικών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Συνεργάτες και ειδικοί της ομάδας του HIGGS, ταξιδεύουν και «μεταφέρουν» την εμπειρία τους & τις γνώσεις τους σε θέματα λειτουργίας, διακυβέρνησης και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.

Μεγάλος Χορηγός του HIGGS Pop Ups είναι η Eurolife FFH.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον χώρο του HIGGS Pop Ups στα Ιωάννινα: Email: [email protected], Τηλ:  697 173 3765, κα Ελισάβετ Καρασεϊτανίδη.

 

 

c.kourmpeli
About c.kourmpeli