Οι ΟΚοιΠ του 3ου κύκλου Accelerator μιλούν για το πρόγραμμα

Δήμητρα Γεωργογιάννη, Ι.Ο.ΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”

“Πολύ χρήσιμο και ουσιαστικό το πρόγραμμα Accelerator, συνέβαλε στην ενδυνάμωση του οργανισμού μας, προσφέροντας νέες, σημαντικές γνώσεις. Όλες οι θεματικές που καλύφθηκαν ήταν απαραίτητες , με πολύ καλούς εισηγητές, γνώστες του αντικειμένου και με μεταδοτικότητα. Άψογη η διοργάνωση και η φιλοξενία από την ομάδα του HIGGS!”

Μαρία Λογαρά, Πύλη Ελευθερίας

“Καθώς ολοκληρώθηκε το Accelerator θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Ένα project απαιτητικό που μας παρείχε πολύπλευρη γνώση, χρήσιμα εργαλεία, δικτύωση και το κυριότερο, τη δυναμική να μπορούμε να στηρίξουμε εμείς οι ίδιοι το έργο μας και την οργάνωση μας. Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω το HIGGS που μας επέλεξε και κυρίως, να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που μας υποστήριξε και συνεχίζει να μας υποστηρίζει.”

Δημήτρης Κοντοπίδης, Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης (HCFA)

“Στο HIGGS μάθαμε πως μπορεί ο επαγγελματισμός να συναντά το πάθος του εθελοντισμού με επιτυχία, πως η μεθοδολογία και η οργάνωση μπορούν να εγγυώνται την αποτελεσματικότητα στο κοινωνικό έργο που είμαστε αφιερωμένοι. Ξεκινήσαμε με μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες, καθώς προϋπήρχε μεγάλη εμπειρία σε διαφορετικά incubators/accelerators, αλλά και σεμινάρια capacity building και μείναμε εντυπωσιασμένοι. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι για την Ελλάδα το HIGGS, όσον αφορά στην εκπαίδευση των ΟΚοιΠ, είναι το Α και το Ω. Ευχαριστούμε!”

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Θ.Π.Κ. “Η ΜΕΡΙΜΝΑ”

“Θεωρώ ότι η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS, ήταν μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από την αρχή, – με την καθημερινή παρουσία στο μηνιαίο πρόγραμμα του Bootcamp – μέσω της οποίας κατάφερα να εισπράξω πλήθος γνώσεων και πληροφοριών, γύρω από τη διαδικασία εκπόνησης προτάσεων προγραμμάτων χρηματοδότησης σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και στη δεύτερη φάση της επεξεργασίας των αποκτηθεισών γνώσεων και της εφαρμογής τους. Εν συνεχεία, και έχοντας αποκτήσει ένα καλό θεωρητικό υπόβαθρο, κλήθηκα να εφαρμόσω τις πρακτικές (λογικό πλαίσιο, παρουσίαση πρότασης κλπ.) που διδαχθήκαμε από την ομάδα εκπαίδευσης του HIGGS, με σκοπό την προετοιμασία και παρουσίαση του έργου που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε ως φορέας. Πρακτικές, που με πολλή προσπάθεια θεωρώ ότι διεκπεραιώσαμε επιτυχώς. Όσον αφορά στα workshops και στις συμβουλευτικές συναντήσεις, ήταν αρκετά ωφέλιμο για τους φορείς, διότι υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης και διευθέτησης συγκεκριμένων θεμάτων που μας απασχολούν. Τέλος, η παρουσίαση της πρότασής μας στην Συμβουλευτική Επιτροπή ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ως εμπειρία ήταν επίσης, σημαντική για εμάς. Εύχομαι να υπάρχει συνέχεια στο έργο σας και ευελπιστώ στη συνέχιση της πολύτιμης στήριξής σας.”

 

Higgs
About Higgs