ΟΚοιΠ μιλούν για το πρόγραμμα Incubator

“Με τη συμμετοχή μας στο Incubator του HIGGS καταφέραμε σε δύο μήνες αυτό που προσπαθούσαμε μόνες μας δύο χρόνια. Μέσα από την συνεργασία με την ομάδα του HIGGS, με την αυστηρότητα, την εμπειρία και τη θετική τους διάθεση μπορέσαμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα της People Behind, να πιστέψουμε ξανά στο όραμά μας και να βρούμε τους τρόπους να το διεκδικήσουμε.

Το Bootcamp και τα πολύ συχνά workshops μας έδωσαν τα εφόδια ώστε ο ενθουσιασμός και η ανάγκη μας για προσφορά να γίνουν πράξη με μετρήσιμα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διείσδυση στην κοινωνία.

Παρά την πίεση του προγράμματος, αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω, θα το ξανακάναμε χωρίς αμφιβολία.”

Μαρία Αστερίου, People Behind

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος της οικογένειας του ΗΙGGS, αντιμετωπίζοντας το ως μια συνεργασία, όπου παίρνουμε αλλά και δίνουμε αξία, μέσα από την επέκταση των δράσεών μας. Το Bootcamp μας βοήθησε να αποκτήσουμε καλύτερη γνώση για διάφορα κομμάτια διαχείρισης του οργανισμού μας, ενώ η ευκαιρία να τα εφαρμόσουμε απευθείας στην πράξη μέσα από καθοδήγηση και συμβουλευτική από τους ειδικούς του ΗΙGGS, ήταν και είναι για εμάς πολύ σημαντική.

Τρομερή οργάνωση σε όλα τα workshop, τα οποία σχεδιάστηκαν βάσει των δικών μας αναγκών, ενώ η ανταπόκριση σε κάθε ερώτηση / απορία που έχουμε είναι άμεση, πάντα. Οι χώροι είναι πάντα διαθέσιμοι, ανά πάσα στιγμή, ενώ το περιβάλλον μας εμπνέει να είμαστε παραγωγικοί στη δουλειάς μας αλλά και να δημιουργούμε συνεργασίες με άλλες ΟΚοιΠ, που στεγάζονται στον ίδιο χώρο.”

Αγγελίνα Μήλα, Social Hackers Academy

“Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους του HIGGS και υποστηρίζουν τους στόχους μας για την δημιουργία μίας ευφυούς κοινωνίας. Το Incubator του HIGGS είναι το εκκολαπτήριο που μας βοήθησε να θέσουμε τις σωστές βάσεις για τη δημιουργία και τη σωστή ανάπτυξη του οργανισμού μας. Ο επαγγελματισμός της ομάδας του HIGGS, αλλά και οι πρακτικές γνώσεις που προσφέρουν μετατρέπονται σε εργαλεία για την επιτυχία της Cyberno. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε!”

Γιώργος Πουραΐμης, Cyberno

“Για τη Miss Dialectic, ένα νεοσύστατο Mη-Kερδοσκοπικό Oργανισμό πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης εικαστικής τέχνης και της σύνδεσής της με το ευρύ κοινό, το HIGGS ήταν ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για τη σύλληψη, την οργάνωση και την εφαρμογή του προγράμματός μας. Το Βοοtcamp, κομμάτι του Incubator, μας έμαθε τα πρώτα εργαλεία για να ξεκινήσουμε με επαγγελματισμό και να θέσουμε σταθερές βάσεις στον κόσμο των ΟΚοιΠ. Μέσα από τα workshops, εξοικειωθήκαμε με το λεξιλόγιο και τις τεχνικές διαχείρισης οργανισμών. Οι συμβουλευτικές συναντήσεις μας κατηύθηναν ως προς τη σωστή δομή ενός ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού για την επίτευξη των στόχων μας, ενώ οι συμβουλές ειδικών επαγγελματιών του χώρου ήταν ιδιαίτερα πολύτιμες. Ταυτόχρονα, η συνύπαρξη στους χώρους του HIGGS μας έκανε να νιώθουμε μέρος του οικοσυστήματος των MKO και να μάθουμε από την εμπειρία, τους προβληματισμούς και τις λύσεις που έχουν δώσει άλλοι Οργανισμοί.”

Εβίτα Τσοκαντά, Miss Dialectic

“Αυτό που συναντήσαμε στον Incubator του HIGGS ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Για εμάς το HIGGS είναι μια γέφυρα μεταξύ του τεχνολογικού μας υποβάθρου και της υγιούς ανάπτυξης που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα. Δεν είναι μόνο η θεωρητική εκπαίδευση που λάβαμε στο Bootcamp, είναι και η στενή παρακολούθηση και ενίσχυση από τους ειδικούς για την εφαρμογή όσων μάθαμε, είναι η γνωριμία μας με σημαντικούς οργανισμούς και ωραίους ανθρώπους, είναι και η ένταξή μας στη Κοινωνία των Πολιτών.

Για παράδειγμα οι Best2Share εκδηλώσεις είναι ένας από τους θεσμούς του HIGGS που έμπειροι και νέοι οργανισμοί μοιράζονται προβλήματα και εμπειρίες, ενισχύοντας αξιοσημείωτα τους δεσμούς του οικοσυστήματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη μοναδική εμπειρία που ζούμε μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε για τα όσα έρχονται.”

Ηλίας Ψυρούκης, SPIN

Higgs
About Higgs