Νέα εποχή για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

19.07.2023

Δελτίο Τύπου

Το HIGGS απορροφά την ethelon και αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της για την Κοινωνία των Πολιτών.

Μετά από 10 χρόνια και προσφορά πάνω από 1 εκατομμύριο ώρες εθελοντισμού προς την ελληνική κοινωνία, η ethelon ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την εδραίωση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής και κυρίαρχης αξίας στην κοινωνία, γυρνάει σελίδα και εμπιστεύεται την ομάδα του HIGGS για να συνεχίσει το έργο της!

Το HIGGS, ο μεγαλύτερος κόμβος για τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, θα συνεχίσει το σημαντικό αυτό έργο με σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ εθελοντών, οργανισμών και εταιρειών.

Η ethelon όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα. Από το 2012 που ξεκίνησε, είχε ως στόχο να προσφέρει μια λύση σ’ όλους αυτούς τους οργανισμούς που δεν μπορούσαν να βρουν τους εθελοντές που χρειάζονται για να ενισχύσουν το έργο τους, και στον κόσμο που ήθελε να χρησιμοποιήσει την ενέργεια και τις ικανότητες του για να προσφέρει, αλλά δεν ήξερε το πως. Έτσι δημιούργησε μια πλατφόρμα που να συνδέει αυτές τις δύο ανάγκες και μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, κινητοποίησε και συνέδεσε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους με βάση την εθελοντική προσφορά. Μεταξύ άλλων, αποκορύφωμα της δράσης της όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ο τρόπος που συνέβαλλε στην διαχείριση κρίσεων των δύσκολων στιγμών της χώρας, όπως στις πυρκαγιές στο Μάτι όπου πάνω από 250,000 άνθρωποι ενημερώθηκαν μέσω της ethelon για το πως μπορούσαν να συμβάλλουν και υποστηρίξουν τους συνανθρώπους τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, ανέπτυξαν την έννοια του εταιρικού εθελοντισμού, προσφέροντας σε εργαζομένους τις κατάλληλες ευκαιρίες για να διαθέσουν τον χρόνο και τις ικανότητές τους για καλό σκοπό!

Το HIGGS, το οποίο αναλαμβάνει να συνεχίσει το έργο της ethelon, κατέχει από το 2015 έναν κεντρικό ρόλο στην Κοινωνία των Πολιτών, προσφέροντας υπηρεσίες και προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης για μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες, αποτελώντας παράλληλα ένα σημείο συνεργασίας και δικτύωσης για όλο το οικοσύστημα. Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας, η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 204 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.000.000€, να δημιουργήσουν 861 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους. Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα της μέχρι τώρα πορείας της ethelon, το HIGGS έχει στόχο να ισχυροποιήσει και να διαδώσει περαιτέρω την κουλτούρα του εθελοντισμού στη χώρα μας.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, δηλώνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε το έργο της ethelon και να δώσουμε την ευκαιρία σε οργανισμούς, εθελοντές και εταιρείες να συντονιστούν αποτελεσματικότερα ώστε η προσφορά όλων να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Είναι μέσα στο DNA του HIGGS να ενδυναμώνει όλες τις προσπάθειες θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου και ήταν φυσικό για εμάς να αναλάβουμε την πλατφόρμα εθελοντισμού ώστε να προσφέρουμε άλλο ένα εργαλείο ενδυνάμωσης στο οικοσύστημα».

Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, ένας εκ των συνιδρυτών της ethelon, αναφέρει “Ήταν μεγάλη τιμή και ευθύνη που αποτελέσαμε μέσο έκφρασης & ευαισθητοποίησης για χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, από μικρά παιδιά και μαθητές, φοιτητές και εργαζομένους, μέχρι και συνταξιούχους, στηρίζοντας το σπουδαίο έργο τόσων οργανισμών και εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα και τους ευχαριστούμε όλους γι’ αυτήν την εμπιστοσύνη! Το τελευταίο διάστημα αναζητούσαμε τον καλύτερο τρόπο να συνεχιστεί αυτό το έργο, και είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού πιστεύουμε ότι η ομάδα του HIGGS πληροί όλα αυτά τα κριτήρια που αναζητούσαμε, όπως η άμεση επαφή με την κοινωνία των πολιτών και η προτεραιότητα τους για ουσιαστικό αντίκτυπο! Ευχαριστούμε πολύ τον Σωτήρη, καθώς και όλη την ομάδα του HIGGS και είμαστε σίγουροι πως μέσω αυτών θα δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για εθελοντισμό και την κοινωνική συμμετοχή!”

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ.

c.kourmpeli
About c.kourmpeli