Οι αιτήσεις για τα επιτυχημένα προγράμματα Incubator και Accelerator μόλις άνοιξαν!

 

29.08.2022

Δελτίο Τύπου

Ευκαιρίες δωρεάν εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για ΜΚΟ από το HIGGS

 

Για μια ακόμα χρονιά το HIGGS ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator καθώς και το νέο, θεματικό Green&Sustainable Development Accelerator. Τα εξειδικευμένα προγράμματα του HIGGS στοχεύουν στην υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική.

Μετά από 7 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του προγράμματος Accelerator, το HIGGS για πρώτη φορά εγκαινιάζει έναν θεματικό κύκλο, τον Green & Sustainable Development Accelerator (GSD Accelerator). Ο νέος αυτός «επιταχυντής» απευθύνεται σε ΜΚΟ και ΚοινΣεπ που δραστηριοποιούνται σε τομείς σχετικούς με την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είτε αποκλειστικά, είτε στο πλαίσιο της ευρύτερης δραστηριότητας τους.

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα βήματα των προηγούμενων κύκλων, ο GSD Accelerator έχει στόχο την υποστήριξη των οργανώσεων, σε ζητήματα στρατηγικής, business plan, διαμόρφωσης προτάσεων και οικονομικής βιωσιμότητας. Το πρόγραμμα έχει 6-μηνη διάρκεια και περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση και συμβουλευτική, workshops με ειδικούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, καθώς και πρόσβαση σε εξειδικευμένες πλατφόρμες υποστήριξης ΜΚΟ. Ο GSD Accelerator, με έναρξη τον Νοέμβριο του 2022, θα υλοποιηθεί σε 2 τρίμηνα, με εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα το καθένα, ξεκινώντας με ένα εντατικό Bootcamp 2 εβδομάδων. Το πρόγραμμά Green & Sustainable Development Accelerator του HIGGS προσφέρεται δωρεάν σε (έως) 8 μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις με αντικείμενο την περιβαλλοντική/βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator (Green&Social Entrepreneurship Incubator) απευθύνονται σε νεοσύστατες ΟΚοιΠ (Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Σωματεία, Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης) και φορείς κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας αντίστοιχα, προσφέροντας τους τα απαραίτητα εφόδια μέσω εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, ώστε να εξασφαλίσουν σωστό στρατηγικό σχεδιασμό, εσωτερική οργάνωση και λειτουργία. Μέχρι τώρα, στα δύο προγράμματα έχουν συμμετάσχει με επιτυχία 40 οργανώσεις και φορείς.

Ο στόχος των προγραμμάτων αυτών, είναι οι φορείς που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση να είναι σε θέση να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα και ανάπτυξή τους, είτε μέσω της προσέλκυσης χρηματοδότησης, είτε μέσω της ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας (GSE Incubator), σχετικής με το αντικείμενό τους. Τα προγράμματα Incubator και GSE Incubator, αφορούν αποκλειστικά φορείς που είναι σε διαδικασία εκκίνησης/ λειτουργίας/ επανεκκίνησης και έχουν νομική υπόσταση έως 2 χρόνια.

Η έναρξη των προγραμμάτων Incubator και GSE Incubator γίνεται κάθε Νοέμβριο, η διάρκειά τους κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες, ενώ και τα δύο προγράμματα εκπαίδευσης-συμβουλευτικής προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους ενδιαφερόμενους φορείς. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων συμπεριλαμβάνονται 4 εβδομάδες υποχρεωτικής εντατικής εκπαίδευσης (Bootcamp), εξειδικευμένα εργαστήρια και σεμινάρια, one-to-one συναντήσεις mentorship με εξειδικευμένους συνεργάτες και ειδικούς, αλλά και ευκαιρίες networking με άλλες ελληνικές και διεθνείς Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών, μέσα μαζικής επικοινωνίας, αλλά και χρηματοδότες.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων και για τα 3 προγράμματα (Incubator, GSE Incubator και Green&Sustainable Development Accelerator) ξεκινά τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Για την κατάθεση αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα προγράμματα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω links:

Λόγω της πανδημίας Covid-19 τα προγράμματα Incubator, GSE Incubator και GSD Accelerator πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

Υποστηρικτές και Χορηγοί

Μεγάλοι Δωρητές του προγράμματος Accelerator είναι το  Ίδρυμα Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Ο GSD Αccelerator πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα.

Δωρητής του προγράμματος GSE Incubator είναι το Helidoni Foundation. Το GSE Incubator υλοποιείται σε συνεργασία με το NBG Business Seeds – Πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας, της Εθνικής Τράπεζας.

c.kourmpeli
About c.kourmpeli