Πρόγραμμα H.U.G

Ψυχολόγοι και περιστατικά του Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης της “Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family” φιλοξενήθηκαν στο χώρο του HIGGS για την πραγματοποίηση ατομικών συνεδριών ψυχοθεραπείας από τον Οκτώβριο του 2016 έως και το Μάρτιο του 2017. Όπως μας ανέφερε το Κέντρο, ο μεγάλος αριθμός των αιτημάτων για ψυχολογική υποστήριξη που είχαν κατά το τελευταίο έτος, κυρίως λόγω της επέκτασης των δράσεών τους με το Πρόγραμμα H.U.G., οδήγησε στην αδυναμία του οργανισμού να ανταπεξέλθει λόγω έλλειψης χώρου.

Το H.U.G. –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων (α) γονέων και εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία του Δήμου Αθηναίων και (β) φοιτητών/ριών που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες της Αθήνας, με στόχο την ψυχολογική φροντίδα τους και την αντιμετώπιση αυτοτραυματιστικών (self-harming) και οριακών συμπεριφορών, παιδιών, εφήβων και νέων.

Από το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης της “Παιδί & Οικογένεια – Kid & Family”

«Χάρη στο HIGGS καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε όλα μας τα περιστατικά το εξάμηνο αυτό, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκαν ατομικές συνεδρίες με εκπαιδευτικούς της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και με φοιτητές.»

Higgs
About Higgs