SNF RUN 2019: FIRST RUN – Crowdfunding Campaign

04 – 30 Δεκεμβρίου 2018: Συντονίσαμε την καμπάνια crowdfunding στην πλατφόρμα του GIVE&FUND για την ενίσχυση των οργανώσεων Αμυμώνη, ΕΛΕΠΑΠ, και Φλόγα που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση του αγώνα δρόμου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υπό τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» διοργάνωσε τον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2019 FIRST RUN για την υποδοχή του νέου έτους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Για πρώτη φορά ο φετινός αγώνας κάλεσε τους δρομείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, και με τη συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, να μετατρέψουν τη συμμετοχή τους σε ένα Πρωτοχρονιάτικο δώρο προς τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Κάθε δρομέας είχε τη δυνατότητα να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής το οποίο θα διατιθόταν εξ ολοκλήρου σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής του. Με την συνεισφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ποσό που συγκεντρώθηκε θα τριπλασιαστεί, και θα διατεθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει.

Οι οργανισμοί που έχουν επιλεγεί βάσει του αποδεδειγμένου έργου τους, ο καθένας στον τομέα ειδίκευσής του, και αποτελούν μακροχρόνιους συνεργάτες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι: η Αμυμώνη, η ΕΛΕΠΑΠ, και η Φλόγα.

Γνωρίστε τους οργανισμούς και τα προγράμματα που ενισχύθηκαν από τον αγώνα!

Αμυμώνη: Πρόγραμμα Φωλιά Δραστηριοτήτων
Η Φωλιά Δραστηριοτήτων είναι ένας χώρος αισθητηριακών ερεθισμάτων για παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, ο οποίος διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Πρόκειται για μια μικρής κλίμακας κατασκευή, που προσομοιάζει σε «φωλιά» καθώς παρέχει την ασφάλεια και τη δυνατότητα στο παιδί να επεξεργαστεί αυτόνομα ποικίλα μικροαντικείμενα που αφυπνίζουν τις αισθήσεις του. Τα οφέλη που προσφέρει η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικά, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα άσκησης του παιδιού, την εξερεύνηση ήχων, αισθήσεων και αντικειμένων σε χρόνο κατάλληλο για το κάθε παιδί, την κινητοποίηση για μάθηση και τη συγκέντρωση. Στόχος είναι το παιδί με προβλήματα όρασης που στερείται οπτικών ερεθισμάτων με σοβαρές επιπτώσεις για τους υπόλοιπους τομείς ανάπτυξής του, να έχει πρόσβαση, σε καθημερινή βάση, σε ευχάριστες δραστηριότητες, υπό συνθήκες οι οποίες εξασκούν τη λειτουργική του όραση και παράλληλα βελτιώνουν ολιστικά όλους τους τομείς ανάπτυξής του.

Το δώρο που θα συγκεντρώσουν οι δρομείς με την ενίσχυση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα προσφέρει την ευκαιρία σε οικογένειες, που δεν έχουν δυνατότητα, να αποκτήσουν μία Φωλιά Δραστηριοτήτων για το καθημερινό παιχνίδι και την εξάσκηση του παιδιού τους.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες, Αμυμώνη, εξυπηρετεί παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του κάθε ατόμου στην καθημερινή διαβίωση. Σήμερα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα από βρέφη έως ενήλικες μέχρι 45 ετών και στις οικογένειές τους, παρέχοντας εκπαίδευση, θεραπεία, συμβουλευτική και στήριξη.

ΕΛΕΠΑΠ: Πρόγραμμα GO BABY GO
Το πρόγραμμα GO BABY GO, το οποίο ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Delaware στις ΗΠΑ, στοχεύει να δώσει σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές την ευκαιρία για ανεξάρτητη μετακίνηση, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 2 έως και 6 ετών. Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητα παιδικά αυτοκινητάκια, τα οποία με τη βοήθεια εθελοντών και τα κατάλληλα εξαρτήματα μετατρέπονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού. Τα ειδικά τροποποιημένα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί με κινητικά προβλήματα να εξερευνήσει τον περιβάλλοντα χώρο, να βελτιώσει τον προσανατολισμό, την οπτική αντίληψη, τη γνωστική και ψυχοκινητική ανάπτυξη και την ομιλία του.

Με την υποστήριξη των δρομέων και τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ΕΛΕΠΑΠ στοχεύει να καλύψει το κόστος για την αγορά 50 ειδικών ηλεκτροκίνητων παιδικών αυτοκινήτων.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1937. Προσφέρει ολιστικά, διεπιστημονικά και καινοτόμα προγράμματα παρέμβασης σε 1.600 παιδιά ετησίως, με αναπτυξιακές κινητικές διαταραχές (εγκεφαλική παράλυση, μυοσκελετικές κακώσεις, κινητικές αναπηρίες λόγω γενετικών συνδρόμων ή εγκεφαλικού τραύματος) από τη γέννηση έως την ενηλικίωσή τους.

Φλόγα: Xριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα για τις 52 Οικογένειες που Φιλοξενούνται στους Ξενώνες της
Η Φλόγα φιλοξενεί στους ξενώνες της παιδιά των οποίων οι οικογένειες ζουν εκτός Αθηνών και τα οποία υποβάλλονται σε θεραπεία καθώς νοσούν από καρκίνο. Αυτή τη γιορτινή περίοδο η Φλόγα επιθυμεί να ενώσει, έστω και για λίγες μέρες, όλη την οικογένεια για να γιορτάσει μαζί τα Χριστούγεννα.

Με τη βοήθεια των δρομέων και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η Φλόγα στοχεύει να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, για τα παιδιά που μπορούν να ταξιδέψουν, ώστε να επιστρέψουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Εναλλακτικά, στις περιπτώσεις των παιδιών που η κατάστασή τους δεν επιτρέπει τις μετακινήσεις, θα καλυφθούν τα έξοδα ώστε η υπόλοιπη οικογένεια να μπορέσει να ταξιδέψει για να περάσουν μαζί τις γιορτές στην Αθήνα. Το πρόγραμμα επιπλέον περιλαμβάνει την κάλυψη εξόδων για την παρακολούθηση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, καθώς και την πραγματοποίηση γιορτινών γευμάτων στους ξενώνες.

Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο, με σκοπό την παροχή της καλύτερης ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας σε αυτά και τις οικογένειές τους.

Higgs
About Higgs