Συνέντευξη του Dogs’ Voice για τη διάκρισή τους στο πρόγραμμα World of Difference

Η Έλενα Δέδε, Founder, Managing Director του Dogs’ Voice μας μιλάει για την οργάνωση και το πρόγραμμα που έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης της αστικής πανίδας στους Δήμους.

1. Ποιοι είναι οι σκοποί & το έργο της Οργάνωσης.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice δραστηριοποιείται στην προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και αναπτύσσει δράσεις που αφορούν: στην εφαρμογή ζωοφιλικών προγραμμάτων σε δήμους, στην εισαγωγή τεχνολογικών εργαλείων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στη στήριξη φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, στη διαχείριση πληθυσμού αστικής πανίδας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (δείτε εδώ το έργο μας για τα πυρόπληκτα ζώα της Ανατολικής Αττικής: https://www.dogsvoice.gr/user/dogsvoice-report-on-wildfires-2018.pdf), στη διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για δημοτικούς υπαλλήλους και φιλοζωικά σωματεία και στην προώθηση αδέσποτων ζώων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, μέσω της πλατφόρμας www.dogsvoice.gr. Αποστολή μας είναι η αύξηση των επιπέδων ευζωίας των ζώων στην Ελλάδα και όραμα μας ένας κόσμος όπου άνθρωποι και ζώα θα συμβιώνουν αρμονικά.

2. Πείτε μας λίγα λόγια για τη θέση και το έργο που θα χρηματοδοτηθεί στους επόμενους 6 μήνες, καθώς και την επίδραση που θα έχει το παραγόμενο έργο στους ωφελούμενούς σας.

Το έργο που θα αναλάβει η Ευδοκία Πεχλιβανίδη ως Project Manager θα αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογικής πλατφόρμας που αφορά στο συντονισμό εφαρμογής των πυλώνων του προγράμματος Dogs’ Voice για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στρατηγικός μας στόχος είναι να μειώσουμε στις τοπικές κοινωνίες τον πληθυσμό αδέσποτων ζώων και να αυξήσουμε τα επίπεδα ευζωίας για κάθε ζώο συντροφιάς. Για να το επιτύχουμε θα παραδώσουμε στους Δήμους που έχουν ενταχθεί και που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ολοκληρωμένη πλατφόρμα καταγραφής και διαχείρισης αστικής πανίδας στην οποία θα διασυνδέονται και θα εισάγουν δεδομένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Δήμος, κτηνίατροι, φιλοζωικά σωματεία, πολίτες), τα οποία θα αναλύονται και θα προτείνουν πολιτικές διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα υποστηρίζει την ψηφιοποίηση του μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων του Δήμου, ανάλυση 9 δεικτών περιβαλλοντικής απόδοσης που αφορούν στη διαχείριση αστικής πανίδας, ανάρτηση αδέσποτων ζώων προς υιοθεσία, φόρμες επικοινωνίας με τους δημότες, ηλεκτρονική υποστήριξη δικτύου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, ειδικές ανακοινώσεις που αφορούν στα ζώα συντροφιάς καθώς και πλούσιο υλικό για το νομικό πλαίσιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς και στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην στείρωση και την υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Η καινοτομία της πλατφόρμας διαχείρισης έγκειται στην ανάλυση δεδομένων που επιτρέπει το σχεδιασμό παραμετροποιημένων πρακτικών για κάθε πόλη σύμφωνα με τις δικές τις ανάγκες και ιδιομορφίες. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε ριζικά την φιλοζωική κουλτούρα στις τοπικές κοινωνίες που έχουμε παρουσία, να εισάγουμε καινοτόμο τεχνολογία και να επιτρέψουμε στις τοπικές κοινωνίες να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις διαχείρισης αδέσποτων ζώων βασιζόμενες σε βέλτιστες πρακτικές και δεδομένα.

3. Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε μία Οργάνωση, για να διεκδικήσει με επιτυχία μία θέση στο επόμενο Vodafone World of Difference;

Να περάσει από τα προγράμματα του HIGGS! Για τη δική μας οργάνωση η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα accelerator του HIGGS ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να καταλάβουμε τους εσωτερικούς τρόπους οργάνωσης που θα μας επέτρεπαν να επιτύχουμε περισσότερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. Η εργασία στην κοινωνία των πολιτών απαιτεί επαγγελματισμό για να καταφέρει μια οργάνωση όχι μόνο να σημειώσει έργο, αλλά και να δημιουργήσει αντίκτυπο στην κοινωνία και στήριξη από υποστηρικτές, χορηγούς, άλλες ΟΚοιΠ και πολίτες.

4. Πόσο και πώς θεωρείτε ότι συνέβαλε στη διάκρισή σας η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS;

Η συμμετοχή του οργανισμού μας στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS  συνέβαλε σε αυτή τη διάκριση καθώς μας έδωσε τα εργαλεία για να προετοιμάσουμε σωστά μια αίτηση χρηματοδότησης και να περιγράψουμε με σαφήνεια για τον δωρητή το έργο που θα υλοποιήσουμε και τον αντίκτυπο που θα δημιούργησει στην κοινωνία.

5. Γιατί θα προτείνατε και σε άλλες Οργανώσεις να συμμετάσχουν στο Accelerator;

Για τα εργαλεία και τις γνώσεις που θα πάρουν, τους ανθρώπους και τους οργανισμούς που θα γνωρίσουν μέσα σε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα προσφοράς και φυσικά για την ίδια την ομάδα του HIGGS, που αποτελείται από υπέροχους ανθρώπους και εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα υποστηρίξουν την οργάνωση σε κάθε βήμα της.

6. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Το 2019 η οργάνωση μας θα αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα τεχνολογικά εργαλεία που έχει δημιουργήσει, προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει δήμους σε όλη την Ελλάδα και να δοκιμάσει μέσω συνεργασιών με άλλες οργανώσεις σε Βουλγαρία και Ρουμανία να δοκιμάσει στις χώρες αυτές την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει σχετικά με τη βέλτιστη διαχείριση αδέσποτων ζώων. Εν αναμονή της εισόδου μας στο Eurogroup for Animals, κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας της τεχνογνωσίας μας είναι απόλυτη προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Higgs
About Higgs