Συνέντευξη του Σε Αναμονή για τη διάκρισή τους στο πρόγραμμα World of Difference

O Δημήτρης Πανέλης, ο οποίος θα εργαστεί στην οργάνωση “Σε Αναμονή” μας μιλάει για την εφαρμογή «Σε Αναμονή Go» και τη συμβολή του HIGGS. Το πρόγραμμα στοχεύει στην άμεση ενημέρωση των ανθρώπων για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή και παρέχουν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες.

1. Ποιοι είναι οι σκοποί & το έργο της Οργάνωσης “Σε Αναμονή”;

Η δράση του Οργανισμού ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε όλη τη χώρα. Στόχος ήταν να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να σκεφτούμε όλοι μας τον διπλανό μας μέσα από μια καθημερινή μας συνήθεια. Η πρότασή μας ήταν η εξής: όταν πηγαίνουμε σε ένα μαγαζί να πάρουμε τον καφέ μας, ένα σάντουιτς, τα λαχανικά μας κλπ. να αφήνουμε ένα ποσό «σε αναμονή» ,όπως λέμε, για έναν συνάνθρωπό μας που δεν έχει τα χρήματα να πάρει αυτό το προιόν. Προτείναμε λοιπόν μέσα από ένα βίντεο στις επιχειρήσεις όλης της χώρας να βάλουν την αναμονή στον χώρο τους και τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την κίνηση. Ύστερα από 3 χρόνια ύπαρξης, μετράμε περισσότερες από 1200 επιχειρήσεις στο δίκτυό μας σε Ελλάδα και Κύπρο, με περισσότερα από 500.000 προϊόντα και υπηρεσίες να έχουν δοθεί με αυτό τον τρόπο σε περισσότερους από 30.000 ωφελούμενους. Στόχος μας από εδώ και στο εξής είναι η δράση αυτή να γίνει παράδοση στις γειτονιές όλης της χώρας και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο των επιχειρήσεων για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους ακόμα περισσότεροι άνθρωποι.

2. Συγχαρητήρια! Είστε 1 από τους 10 νικητές του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone. Πείτε μας λίγα λόγια για τη θέση και το έργο που θα χρηματοδοτηθεί στους επόμενους 6 μήνες, καθώς και την επίδραση που θα έχει το παραγόμενο έργο στους ωφελούμενούς σας.

Θα είμαι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την δικτύωση του Οργανισμού. Στην ουσία μέσα από την εφαρμογή «Σε Αναμονή Go» που αναπτύξαμε για κινητά τηλέφωνα, θα εντάξω όλο το δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην Αττική, ενημερώνοντας για την λειτουργία της εφαρμογής και εγκαθιστώντας την στις επιχειρήσεις έτσι ώστε, όπου και αν βρισκόμαστε με μια απλή αναζήτηση μέσα από την εφαρμογή, να μπορούμε να βρούμε την πλησιέστερη σε εμάς επιχείρηση στην οποία μπορούμε να κάνουμε μια δωρεά «σε αναμονή». Πολύ σημαντικό επίσης θα είναι ότι αν βρούμε στον δρόμο μας έναν άνθρωπο που χρειάζεται ένα προϊόν ή μια υπηρεσία «σε αναμονή» θα μπορούμε να τον ενημερώνουμε για το που μπορεί να απευθυνθεί και να πάρει δωρεάν αυτό που χρειάζεται ανάλογα με την ανάγκη του, κάτι το οποίο θα βελτιώσει στην πράξη την καθημερινότητα πολλών ωφελούμενων.

3. Ποιες συμβουλές θα δίνατε σε μία Οργάνωση, για να διεκδικήσει με επιτυχία μία θέση στο επόμενο Vodafone World of Difference;

Να έχει ένα αληθινό όραμα για να φέρει μία αλλαγή στην κοινωνία. Επίσης ο τρόπος που θα το κάνει και ο αντίκτυπος που θα έχει αυτό στην κοινωνία να είναι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. Αν αυτά συνδυάζονται και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θεωρώ ότι έχει πολλές πιθανότητες να διακριθεί στο επόμενο W.O.D.

4. Πόσο και πώς θεωρείτε ότι συνέβαλε στη διάκρισή σας η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Incubator του HIGGS;

Το HIGGS είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε Οργανισμό που θέλει πραγματικά να προσφέρει στην κοινωνία να μάθει τον σωστό τρόπο για να τα καταφέρει. Πολλές φορές θέλουμε να πετύχουμε κάτι, αλλά το κάνουμε με λάθος τρόπο. Το HIGGS μας παρέχει την απαραίτητη εκπαίδευση έτσι ώστε να βάλουμε τα επόμενα βήματα του Οργανισμού μας σε σωστή σειρά. Δεν φτάνει πάντα η θέληση για κάτι, χρειάζεται και σωστή προετοιμασία.  Έτσι έγινε και στην περίπτωση της αίτησής μας στο World of Difference. Αν δεν είχαμε πρώτα σχεδιάσει σωστά το project που θέλαμε να υλοποιήσουμε με συγκεκριμένα βήματα και στόχους ενδεχομένως να μην είχαμε διακριθεί. Η σωστή καθοδήγηση και συμβουλευτική του HIGGS σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω βήματα θεωρώ ότι έφερε την διάκριση.

5. Γιατί θα προτείνατε και σε άλλες Οργανώσεις να συμμετάσχουν στο Incubator;

Γιατί θα εκπαιδευτούν κατάλληλα από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία, θα έχουν έναν δημιουργικό και όμορφο χώρο να εργάζονται καθημερινά, θα γνωρίσουν και άλλους οργανισμούς με τους οποίους ενδεχομένως να συνεργαστούν και το σημαντικότερο όλων θα γίνουν μέρος μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που θα τους βελτιώσει σε επίπεδο οργάνωσης και στρατηγικής, φέρνοντας έναν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία! Είναι πραγματική ευκαιρία για τα δεδομένα της Ελλάδας το συγκεκριμένο πρόγραμμα Incubator, μακάρι να υπήρχαν και άλλα αντίστοιχου επιπέδου, θα είχαμε μια καλύτερα δομημένη κοινωνία..

6. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

Σκληρή δουλειά για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας το project μας με επιτυχία. Θέλουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το δίκτυο των επιχειρήσεων και να εντάξουμε στον οργανισμό περισσότερους εθελοντές που θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Η διάκριση αυτή είναι μια επισφράγιση των κόπων και του έργου μας μέχρι σήμερα και πιστεύω ότι θα μας δώσει ώθηση έτσι ώστε να επιφέρουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Higgs
About Higgs