Τοπικός Διαγωνισμός Green Ideas Greece 2022

 

 

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τοπικός Διαγωνισμός Green Ideas Greece 2022»

 

Ο διαγωνισμός πράσινων ιδεών ‘Green Ideas Greece 2022’ έλαβε χώρα φέτος για 3η χρονιά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Βαλκανικού διαγωνισμού ‘Balkan Green Ideas’ (ΒGI), που διοργανώνεται τα τελευταία 10 χρόνια από το Balkan Green Foundation.

 

Tο BGI στοχεύει στην υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ενεργοποιώντας ομάδες να εξελίξουν ιδέες που χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους και δίκτυα. Παράλληλα, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται τοπικοί διαγωνισμοί στις χώρες που συμμετέχουν: Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Κόσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, με τη συνδιοργάνωση του HumanRights360, του HIGGS και της InCommOn. Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 12 ιδέες, που είχαν προκριθεί στην Α’ Φάση του διαγωνισμού και οι τρεις νικήτριες ιδέες καθώς και τα βραβεία τους είναι:

Κατηγορία Α – Νέες ιδέες

  1. «Skolix» με βραβείο 2.500€

Κατηγορία Β – Εγχειρήματα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης

  1. «Ινστιτούτο Αναγέννησης ο Σπόρος ΜΚΕ – STOP THE BURN» με βραβείο 5.000€
  2. «ANKAA Project – Urban Permaculture Athens» με βραβείο 5.000€.

 

Οι τρεις νικήτριες ιδέες επιπρόσθετα θα λάβουν υπηρεσίες ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους για την υλοποίηση των στόχων τους και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Βαλκανικό Διαγωνισμό.

Είχαμε την τιμή και χαρά να έχουμε μαζί μας στην Κριτική Επιτροπή που αξιολόγησαν τις ιδέες που παρουσιάστηκαν:

  • την κα Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
  • τον κο Σπύρο Αρσένη, Συντονιστή προγράμματος NBG Business Seeds
  • τον κο Νίκο Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace
  • τον κο Μιχάλη Γουδή, Διευθυντή του γραφείου του Ιδρύματος Heinrich Böll Stiftung στην Ελλάδα
  • την κα Δομνίκη Βαγιάτη, Project Manager της MAMAGEA, νικήτρια ιδέα του τοπικού Διαγωνισμού Green Ideas Greece 2020 καθώς και του Βαλκανικού Διαγωνισμού 2020.

 

Ο κος Σωτήριος Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS  δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη χρονιά συνδιοργανώνουμε με το HumanRights360 και την InCommOn τον Διαγωνισμό Green Ideas Greece. Και οι φετινές ιδέες παρουσίασαν πολύ αξιόλογες και ενδιαφέρουσες  προτάσεις με λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά το Rockefeller Brothers Fund, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ίδρυμα Heinrich Böll Stiftung και το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδωσαν την ευκαιρία σε αυτές τις καινοτόμες ιδέες από όλη την Ελλάδα να κάνουν ένα επόμενο βήμα προς την υλοποίηση ενίσχυοντας παράλληλα το δίκτυο συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων».

 

Ιστοσελίδα διαγωνισμού: www.greenideasgreece.org

Σελίδα facebook διαγωνισμού: @GreenIdeasGreece – https://www.facebook.com/GreenIdeasGreece/

 

   

c.kourmpeli
About c.kourmpeli