2ο Βραβείο HIGGS “Incubator Higher Achiever Award”

7 Σεπτεμβρίου 2017 – Πραγματοποιήθηκε η επιβράβευση των Incubees, του 1ου και του 2ου κύκλου του Incubator του HIGGS με το “Incubator Higher Achiever Award”. Νικητές του βραβείου για την εξέλιξη και τη συνέπεια στους στόχους τους αναδείχθηκαν το Ithaca Laundry, το GIVMED και το REvive Greece.

Το Ithaca Laundry είναι ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους στην Αθήνα το οποίο ιδρύθηκε το 2015. Εδώ και 1,5 χρόνο λειτουργεί 5 μέρες την εβδομάδα σε διαφορετικά αλλά σταθερά σημεία της πόλης εξυπηρετώντας έως και 300 επωφελούμενος τον μήνα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού των αστέγων, η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών. Προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγιεινής σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές, το Ithaca εκτός από το να βελτιώνει την προσωπική τους υγιεινή, συμβάλλει στο να ανακτήσουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους. Μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2017 έχει καταφέρει να δημιουργήσει δύο θέσεις εργασίας για άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.

Το GIVMED | Share Medicine Share life, είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η δικτύωση των περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωφελών φορέων (π.χ. κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία) και η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που λήγουν τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές ανάγκες τους. Το GIVMED τον τελευταίο χρόνο έχει αρκετές πανελλήνιες και ευρωπαϊκές διακρίσεις, αλλά το σημαντικότερο είναι η συμμετοχή του κόσμου και η υποστήριξη του φαρμακευτικού κλάδου που έχει οδηγήσει στη δωρεά 5.500 κουτιών φαρμάκων αξίας 52.300 ευρώ.

Η REvive Greece είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με αποστολή να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενταχθούν στη χώρα μας, και παράλληλα, να συνεισφέρει στη μείωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης Match & Teach Me for Integration, διδάσκονται προγραμματισμό και στη συνέχεια προωθούνται στον ιδιωτικό τομέα για ένταξη στην αγορά εργασίας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διακρίθηκε ως φιναλίστ, μεταξύ 1623 προτάσεων από όλον τον κόσμο, στον διεθνή διαγωνισμό “Innovate for Refugees” που πραγματοποιήθηκε στο Αμάν της Ιορδανίας τον Οκτώβριο του 2016.


Τι είναι το βραβείο Incubator Higher Achiever Award;

Το βραβείο Incubator Higher Achiever Award απονέμεται κάθε 6 μήνες στον Incubee ή τους Incubees του HIGGS με την υψηλότερη αποδοτικότητα. Εκτός από την ηθική ικανοποίηση που προσφέρει, συνοδεύεται και από ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Higgs
About Higgs