Οι ΟΚοιΠ του 5ου κύκλου Accelerator μιλούν για το πρόγραμμα

 

Έλενα Παλάγκα, Nina Service Dogs

“Παρά το ότι βρισκόμαστε στον 3ο χρόνο ζωής του Οργανισμού μας, μετά την ολοκλήρωση του τετράμηνου κύκλου του Accelerator, με πλήρη παρακολούθηση των σεμιναρίων, των workshops και των συναντήσεων με όλους τους ειδικούς συμβούλους του HIGGS, νιώθουμε ανάμεικτα συναισθήματα, ανάλογα είναι και τα συμπεράσματα και οι ευθύνες. Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, τη μακροζωία και τη σωστή λειτουργία της ΟΚοιΠ μας, χρειάζεται χρόνος να αναλυθούν, να απορροφηθούν, να επεξηγηθούν, να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν σωστά όλα, όσα διδαχτήκαμε, μέσα από πλούσια, ενδιαφέρουσα αλλά και εξειδικευμένη ύλη.

Θα το χαρακτηρίζαμε σαν ένα μεταπτυχιακό ειδικών γνώσεων ΟΚοιΠ, που θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον Οργανισμό, τοποθετώντας σε νέα και τελείως διαφορετική βάση και προσέγγιση τον τρόπο που λειτουργούσαμε μέχρι σήμερα. Ευχαριστούμε την Διοίκηση και όλους τους συνεργάτες του HIGGS για την μέχρι σήμερα συνεργασία, υποστήριξη και γνώσεις. Ευχαριστούμε και για τη θετική διάθεση στήριξής μας στο μέλλον. Είναι σημαντικό για φιλανθρωπικά έργα και προσφορά στον συνάνθρωπο να αισθανόμαστε ότι έχουμε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους!”

 

Νατάσα Καρρά, Rescue Gr – Έλληνες Διασώστες

“Ευχαριστώ το HIGGS για την υπομονή και την επιμονή που έδειξε σε μένα που ήμουν τελείως άπειρη σχετικά με μαθήματα τέτοιου επιπέδου. Οι ειδικοί επιστημονικοί σας συνεργάτες που επιλέχθηκαν για να μας διδάξουν μεθόδους και πρακτικές σχετικές με τον κύκλο του Accelerator, μου έδωσαν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία γνώσης. Δουλειά μου να μεταφέρω τις γνώσεις μου στους Έλληνες Διασώστες ώστε να χτίσουμε μια γέφυρα γνώσεων και εμπειριών. Well done-keep moving!”

 

Γιώργος Νικολόπουλος, Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί

“Η συμμετοχή του Οργανισμού μας στο πρόγραμμα Accelerator, προσέφερε στα στελέχη του τεχνογνωσία, πολύτιμες εμπειρίες, νέες γνωριμίες με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και αναμφισβήτητα, ενδυνάμωσε τις ικανότητές του, ώστε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.”

 

 

Έλενα Δέδε, Dog’s Voice

“Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS ήταν καθοριστικής σημασίας για την οργάνωση και τα επόμενα βήματα του Οργανισμού μας. Mέσα από το πρόγραμμα χαρτογραφήσαμε τις αδυναμίες μας, αποσαφηνίσαμε τις στοχευόμενες δράσεις για το 2018 και θέσαμε τις βάσεις για την υλοποίησή τους. Η ομάδα του HIGGS αποτελείται από ανθρώπους με υψηλό επίπεδο κατάρτισης σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία κοινωφελών οργανισμών απόλυτα αφοσιωμένους στην ενδυνάμωση των δράσεων των Οργανισμών και της μεγιστοποίησης του κοινωνικού τους αντικτύπου.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις θεματικές για τον ορθό σχεδιασμό δράσεων και την υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων, οι εισηγητές των επιμέρους θεματικών διαθέτουν υψηλό γνωστικό επίπεδο και σημαντική εμπειρία και είναι διαρκώς παρόντες για να συνδράμουν τις ομάδες των οργανισμών που συμμετέχουν. HIGGS σημαίνει πολύτιμη γνώση, υποστήριξη και ομαδικότητα. Αποτελεί το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών και ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευκαιρία που μας δόθηκε να είμαστε μέρος του.”

 

Γιώργος Στρομπολάκος, Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος

“Το πρόγραμμα Accelerator με βοήθησε πολύ σε επίπεδο γνώσεων και οργάνωσης του σωματείου για το οποίο εργάζομαι. Η ύλη του καλύπτει σχεδόν όλο το πεδίο δράσης μίας ΟΚοιΠ. Οι εισηγητές επέδειξαν επαγγελματισμό στην διδασκαλία τους, ήταν πολύ προσιτοί και οι παρουσιάσεις τους ήταν πολύ στοχευμένες και εναρμονισμένες στις ανάγκες μας. Θεωρώ το HIGGS πρωτοπόρο σε αυτό που κάνει και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η κοινωνία των πολιτών.”

Higgs
About Higgs