Σεμινάριο από την Emfasis Foundation

10 Νοεμβρίου 2017: Η Emfasis Foundation, με εισηγήτρια τη Μαρία Καρρά, Ιδρυτικό Μέλος, πραγματοποίησε τρίωρο σεμινάριο με θέμα “Σύντομη Eισαγωγή στις βασικές αρχές του Street Work” για καινούργιους εθελοντές. Το σεμινάριο παρακολούθησαν εθελοντές της Ethelon, της Emfasis Foundation και μέλη ανθρώπινου δυναμικού εταιρειών που θα συμμετείχαν στην καμπάνια Merry Streetmas.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να συζητηθούν και να αναλυθούν οι ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου. Κατά τη διάρκειά του εξετάστηκαν τα συναισθήματα των συμμετεχόντων απέναντι στους ευάλωτους και κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους μας, ενώ μέσα από μια διαδραστική διαδικασία οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για το πώς μπορούν να βοηθηθούν ουσιαστικά σύμφωνα με τις αρχές του Street Work.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά σε προσωπικές ιστορίες επωφελουμένων της Emfasis Foundation και στο πώς χαράχθηκε η πορεία της ενδυνάμωσής τους. Επίσης, όπως τονίστηκε καταλυτικής σημασίας είναι πάντα η αφοσίωση της στρατιάς εθελοντών Street Workers της οργάνωσης, οι οποίοι καθημερινά χαρτογραφούν περιστατικά, καταγράφουν τα αιτήματα και χτίζουν ατομικά προγράμματα κινητοποίησης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Higgs
About Higgs