Συνέντευξη: Eurolife FFH

Πόσο σημαντική είναι για τη Eurolife FFH η προσφορά στον άνθρωπο;

Ο άνθρωπος και η κοινωνία είναι πάντα στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας, είτε από το ρόλο και τη θέση μας ως ασφαλιστική εταιρεία, είτε μέσω των πρωτοβουλιών μας στον τομέα της κοινωνικής υπευθυνότητας. Βρισκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό των ανθρώπων, με αξιοπιστία και συνέπεια, υποστηρίζοντας κάθε τους ανάγκη και ενθαρρύνοντάς τους να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά. Όλες μας τις δράσεις τις σχεδιάζουμε με στόχο να είμαστε καταλύτης θετικών αλλαγών, δημιουργώντας συνθήκες για ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

 

Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας; Σε τι αφορά και ποιοι οι κύριοι στόχοι του;

Όταν ανακοινώσαμε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurolife FFH, δεσμευθήκαμε ότι ένα μέρος της κερδοφορίας μας θα επιστρέφεται κάθε χρόνο στην κοινωνία, με δράσεις για τους ανθρώπους, σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκονται. Ξεκινήσαμε με τέσσερις βασικές συνεργασίες, με σκοπό να υλοποιούμε μαζί δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, την προώθηση της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που θέλαμε είναι να έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες, τις οποίες θα εμπλουτίζουμε συνεχώς με νέες δράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα συνεχίζουμε τις συνεργασίες με τις οποίες ξεκινήσαμε, ενώ έχουμε προσθέσει καινούριες, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα των θετικών μας δράσεων και να παράγουμε συνεχώς κοινωνική αξία στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους οργανισμούς, στους οποίους ανήκουν η HOPEgenesis, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δήμος Αθηναίων, το Athens Climate Lab, το περιοδικό δρόμου Σχεδία, η ΟΚοιΠ ethelon, το Cyber Security International Institute και ο φορέας καινοτομίας Found.ation. Με τους συνεργάτες μας μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο πάθος να προσφέρουμε περισσότερα – αυτό είναι ένα από τα βασικά κριτήρια, με το οποίο επιλέγουμε τις συνεργασίες μας. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και δράσεις, ακούμε όσα έχει να μας πει κάθε οργανισμός με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή και μαζί σχεδιάζουμε τα επόμενά μας βήματα.

Πείτε μας τα highlights από τις διάφορες συνεργασίες που έχετε με ελληνικές ΟΚοιΠ.

Με τη HOPEgenesis ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια την κοινή μας δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα και βρισκόμαστε στο πλευρό των ελληνικών οικογενειών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Με την υποστήριξή μας, τους παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση ώστε να γεννήσουν με ασφάλεια. Η αρχή έγινε στην Πάτμο, όπου, μέσω της δράσης μας, οι νέες γεννήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα και γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό του νησιού. Για εμάς, η Πάτμος είναι ένα ξεχωριστό case study, οπότε, μαζί με το Κέντρο Αειφορίας CSE μετρήσαμε το κοινωνικό αποτύπωμα της δράσης μας. Με τη μεθοδολογία του Social Return on Investment, υπολογίσαμε ότι για κάθε €1 που επενδύουμε, δημιουργούμε κοινωνική αξία ισοδύναμη με €3,80.

Ενώ συνεχίζουμε το έργο μας στην Πάτμο, επεκτείνουμε τη δράση μας στους Λειψούς, τα Άγραφα, το Καστελλόριζο, το Άνω Κουφονήσι, την Ανάφη, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και την Κάσο, με τη δέσμευση να δημιουργήσουμε, μέχρι το 2023, από έναν παιδικό σταθμό σε κάθε περιοχή.

Μαζί με το Found.ation δημιουργήσαμε το Eurolife Business Academy, μια ακαδημία ψηφιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, η οποία έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους ασφαλιστές στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα οφέλη τους. Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες από την ανακοίνωση του προγράμματος, όλες οι θέσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν ήδη εξαντληθεί, κάτι που μας ώθησε να ανοίξουμε πολύ πιο νωρίς από τον προγραμματισμό μας τις θέσεις για τα μαθήματα του φθινοπώρου.

Ένα μεγάλο μέρος των συνεργασιών σας με ΟΚοιΠ είναι μακροχρόνιες. Πού οφείλεται αυτό; Ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε απαραίτητα για τις ελληνικές ΟΚοιΠ ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν μακροχρόνιες συνεργασίες με επιχειρήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΚΕ;

Πράγματι, επιδιώκουμε να χτίζουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τους στρατηγικούς μας εταίρους στις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, διότι έτσι μεγιστοποιούμε το όφελος για την κοινωνία και τους ίδιους τους ωφελούμενους, σχεδιάζοντας δράσεις που εξελίσσονται και ενδυναμώνονται. Η δέσμευση μας είναι να πραγματοποιούμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, απαντώντας σε κοινωνικές ανάγκες, όπως αυτές διαμορφώνονται.

Ως προς τους οργανισμούς με τους οποίους επιλέγουμε να συμπράξουμε, το ζητούμενο για εμάς είναι να μας ενώνει το κοινό όραμα της προσφοράς, η διάθεση να δημιουργήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και η στόχευση σε τομείς που θεωρούμε ότι μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Επιλέγουμε τις συνεργασίες μας με κριτήρια την αξιοπιστία των οργανισμών, το έργο τους, τα αποτελέσματα που θέλουμε να πετύχουμε με την κάθε δράση μας, ώστε να καταφέρουμε το μέγιστο δυνατό όφελος για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες. Ενεργούμε με συνέπεια και προγραμματισμό, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι κάθε συνεργασία είναι ξεχωριστή και χρειάζεται ισότιμη προσπάθεια και δράσεις για να λειτουργήσει σωστά και να έχει θετικό αντίκτυπο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς;

Για εμάς, ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων μας διαμορφώνεται σε αναλογία με τις συνθήκες και τις προκλήσεις της εποχής. Θέλουμε με τις δράσεις μας να δημιουργείται πραγματικό όφελος, από το οποίο θα ενθαρρύνεται και θα υποστηρίζεται κάθε άνθρωπος. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας, ενδυναμώνοντας τις υφιστάμενες συνεργασίες και εμπλουτίζοντάς τις με νέες. Κυρίως, όμως, θα εξακολουθήσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και της εποχής, ώστε να προσαρμόζουμε την κοινωνική μας προσφορά σε τομείς που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά για το μέλλον όλων μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Κακολύρη, Διευθυντή Επικοινωνίας της Eurolife FFH για τη συνέντευξη και τη Eurolife FFH για τη συνεργασία.

Higgs
About Higgs