Κοινωνική υπευθυνότητα την περίοδο της πανδημίας: bwin

 

Ιωάννα Μπερίου – bwin

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, σχεδόν όλες οι ιδιωτικές εταιρίες, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριοποίησης, προσπάθησαν να στηρίξουν τόσο το δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και μεμονωμένες περιπτώσεις που έχρηζαν υγειονομικής φροντίδας μέσω συγκεκριμένων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και φορέων.

Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι εταιρίες οφείλουν να συνεχίσουν να ανταποδίδουν στην κοινωνία την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που εκείνη τους δείχνει, δημιουργώντας ένα άτυπο κίνημα έμπρακτης υποστήριξης.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η bwin, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας και υποστήριξης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αναλυτικότερα, η bwin:

• Συνέβαλε στη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων, χωρίς άμεσο υποστηρικτικό περιβάλλον και με χρόνια νοσήματα. Μέσω της γραμμής υπήρχε η δυνατότητα να συνταγογραφείται η όποια αγωγή λαμβάνουν και μετέπειτα κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου τούς την παρέδιδε κατ’ οίκον. Από την πρωτοβουλία αυτή επωφελήθηκαν περίπου 800 άνθρωποι.
• Βρέθηκε δίπλα σε 100 ηλικιωμένους & μοναχικούς σε διάφορα σημεία της Αττικής. Στους επωφελούμενους παραδόθηκαν είδη πρώτης ανάγκης καθώς και υγειονομικός εξοπλισμός ατομικής προστασίας.
• Στήριξε το street work για άστεγους και χρήστες ουσιών, με ομάδα άμεσης παρέμβασης στον δρόμο που τους ενημερώνει για την προστασία από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου, με την υποστήριξη της bwin, μοίρασε ειδικά kits, τα οποία περιλάμβαναν: απολυμαντικό χεριών, μάσκες και γάντια. Περίπου 100 άνθρωποι επωφελήθηκαν από τη δράση.
• «Υιοθέτησε», μέσω της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, οικογένειες, στις οποίες υπάρχουν παιδιά με χρόνια νοσήματα και οι γονείς τους δεν είχαν πρόσβαση σε έξωθεν βοήθεια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην μπορούν να εργαστούν, καθότι τα παιδιά χρειάζονται συνεχή, ειδική φροντίδα. Επωφελήθηκαν περίπου 40 οικογένειες σε βασικά αγαθά της καθημερινής τους διαβίωσης.
• Στήριξε τη συμβουλευτική Γραμμή 11525 της Ένωσης Μαζί για το παιδί. Οι καλούντες έλαβαν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Μέχρι στιγμής έχουν επωφεληθεί εκατοντάδες γονείς.
• Προσέφερε γιορτινά καλάθια γεμάτα με παραδοσιακά πασχαλινά προϊόντα σε πάνω από 600 διαμένοντες σε Δομές φιλοξενίας παιδιών και Γηροκομεία. Τα καλάθια και τα δώρα προσφέρθηκαν στα παρακάτω Ιδρύματα και ΟΚοιΠ: Γηροκομείο Αθηνών, Ορφανοτροφείο θηλέων «Χριστοδούλειο», Ίδρυμα «Χατζηκυριάκειο», Κιβωτός του Κόσμου, Ίδρυμα «Χατζηκώνστα», Στέγη θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος», Στέγη Προστασίας Ανήλικων Αθηνών, Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη Η Αθηναία», Στέγη Κοριτσιού «Η Αγία Άννα», Ιατρική Παρέμβαση – Medical Intervention (Medin).

Σε κάθε πρωτοβουλία που υλοποιήσαμε, λάβαμε πολύ θετικά σχόλια από τους φορείς, αλλά και από πολίτες, που επικοινώνησαν μαζί μας μέσω social media. Στη bwin, όραμά μας είναι να υποστηρίξουμε έμπρακτα τόσο τους ανθρώπους μας όσο και τις κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η συμβολή της bwin στην τοπική κοινωνία (Γιατροί του Κόσμου, Πυροσβεστικό Σώμα, Μπορούμε) αλλά και στα παιδιά και στους νέους (ΕΛΕΠΑΠ, Ένωση Μαζί για το Παιδί, Πόρτα Ανοιχτή, Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κιβωτός του Κόσμου) είναι ιδιαιτέρα σημαντική και καθοριστική, καθώς τους εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μόλις τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε υλοποιήσει, σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς και ΟΚοιΠ, πάνω από 52 δράσεις έμπρακτης κοινωνικής προσφοράς σε 33 τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες μας. Συνολικά, έχουμε βρεθεί συμπαραστάτες στον καθημερινό αγώνα περισσότερων από 100.000 πολιτών. Τα νούμερα αυτά, σε συνδυασμό με την αγάπη που δεχόμαστε από τις κοινωνίες που επισκεπτόμαστε σε κάθε δράση, μας δεσμεύουν ηθικά ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο.

Οι φορείς και οι ΟΚοιΠ, όταν λειτουργούν με διαφάνεια, αναγνώριση και καταξίωση για το έργο τους, μόνο συμπαραστάτες μπορούν να βρουν. Η πανδημία μάς ένωσε όλους προς μία κοινή κατεύθυνση. Η συστράτευση αυτή θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλη την κοινωνία.

Ιωάννα Μπερίου
Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας
bwin

Higgs
About Higgs