Οι ΟΚοιΠ στο Διαδίκτυο ΙΙ

3 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ΟΚοιΠ στη σελίδα τους στο Facebook

Είτε σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε είτε λειτουργούμε ήδη μια σελίδα στο Facebook για την οργάνωσή μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη τα 3 παρακάτω σημεία που στόχο έχουν να μας εξασφαλίσουν μια κανονική λειτουργία της σελίδας μας στο Facebook.

1.Πληροφορία
Τι είμαι και τι κάνω:

Φροντίζουμε τόσο στις πληροφορίες (About) της σελίδας όσο και στο cover να περιγράφουμε με σαφήνεια την ταυτότητα της οργάνωσής μας και τις συγκεκριμένες υπηρεσίες που προσφέρει. Στις πληροφορίες είμαστε όσο πιο περιεκτικοί γίνεται και στο cover ακόμα περισσότερο με την έννοια ότι βρίσκουμε 1 έως 3 προτάσεις κλειδιά που να περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες μας.

2.Δημοσιεύσεις
« Μην μου λες αυτό που μου δείχνεις, μη μου δείχνεις αυτό που μου λες»

Το παλιό αυτό διαφημιστικό ρητό, συνοψίζει σε 2 προτάσεις την ουσία του τρόπου που κάνουμε μια δημοσίευση στη σελίδα μας. Η διαφήμιση σε μια από τις μορφές της, λειτουργεί με κείμενο και εικαστικό προκειμένου να δώσει ένα σαφές μήνυμα εμπλουτίζοντας το με τη συνοδεία ενός εικαστικού που τονίζει το μήνυμα. Έτσι, λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε δημοσίευσή μας. Σαν ένα μικρό διαφημιστικό μήνυμα που στόχο θα έχει να περιγράψει με σαφήνεια και σωστό συνδυασμό εικαστικού/λεκτικού το μήνυμά μας.

3.Συχνότητα δημοσιεύσεων
Βρισκόμαστε στον πυρήνα της λειτουργίας της σελίδας μας: Πόσο συχνά κάνουμε δημοσιεύσεις;

Ξεκινώντας από 3 δημοσιεύσεις την εβδομάδα, στόχο θα πρέπει να έχουμε την καθημερινή παρουσία. Το ελάχιστο των 3 δημοσιεύσεων δεν αποτελεί κάποιο χρυσό κανόνα, τίθεται όμως, προκειμένου και οι οργανώσεις με μειωμένες δυνατότητες ως προς τη λειτουργία της σελίδας Facebook, να μην αποκλείονται από τη συγκεκριμένη συζήτηση. Το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων θα πρέπει να είναι τέτοιο που να καλύπτει όλο το φάσμα λειτουργίας της οργάνωσής μας και σταδιακά να αναπτύσσεται και έξω από αυτήν, αναπαράγωντας περιεχόμενο σχετικό με τη δράση μας από άλλες πηγές.

Δημήτρης Μουζάκης | Digital Communications Adviser

ContactQ

Higgs
About Higgs